Mέσω μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης χθες η οικογένεια του 17χρονου Ανδρέα Λοΐζου, που απεβίωσε σε θανατηφόρο δυστύχημα το 2012, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά χθες μετά από 11 χρόνια για την υπόθεση η οποία πέρασε στα συρτάρια της Αστυνομίας ως ανεξιχνίαστη. Η οικογένειά του 17χρονου διαψεύδει μεταξύ άλλων τις αναφορές της Αστυνομίας για τους μάρτυρες και ζητά την επανεξέταση της υπόθεσης, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα εμφανίζεται κατηγορηματική στα επίμαχα σχόλια περί χρηματισμού για να κλείσει η υπόθεση και να σωπάσει.

Το θανατηφόρο δυστύχημα επανήλθε στο προσκήνιο τους περασμένους μήνες, καθώς αποτέλεσε θέμα έντονων συζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η οικογένεια του αδικοχαμένου Ανδρέα Λοΐζου καλεί όσους γνωρίζουν πραγματικά στοιχεία με αποδείξεις να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το μαρτύριο της οικογένειας άρχισε το βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου 2012, όταν ενημερώθηκε για τον τραυματισμό του Ανδρέα ο οποίος λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου και κατέληξε τέσσερις ημέρες μετά. «Ο Ανδρέας μας ήταν ένα παιδί γεμάτο αισιοδοξία και όνειρα για τη ζωή, τα οποία του τα στέρησαν άδοξα δύο ασυνείδητοι οδηγοί που μέχρι σήμερα μένουν ατιμώρητοι από το μοιραίο βράδυ στις 2 Σεπτεμβρίου 2012. Μετά από αυτό το βράδυ ξεκίνησε ο γολγοθάς της οικογένειας όλης.

Με το δυστύχημα αυτό άφησε πίσω του ο Ανδρέας την οικογένεια του, μητέρα και πατέρα, τον μεγαλύτερο του αδελφό και τη μικρή του αδελφή μέσα στην απέραντη θλίψη. Ως αποτέλεσμα σε ένα χρόνο ο πατέρας του Ανδρέα, Χριστάκης από τη στεναχώρια του διαγνώσθηκε με λευχαιμία όπου μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών η οποία απέτυχε, απεβίωσε τον Ιανουάριο 2015. Μετέπειτα η οικογένεια των δύο αποθανόντων τραβούν τον δικό τους γολγοθά».

Η οικογένεια επισημαίνει ότι επανήλθαν ξανά στη μνήμη τους τα θλιβερά γεγονότα λόγω των ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τον σχολιασμό από διάφορα άτομα χωρίς να γνωρίζουν τα ακριβή γεγονότα και την πορεία που ακολούθησε η οικογένεια μέχρι τώρα, χωρίς ωστόσο να δικαιωθεί ο αγώνας της «Ο Ανδρέας μας έχει φύγει άδοξα και 11 χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη από τους υπαίτιους που του στέρησαν τη ζωή. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό ορισμένα άτομα μέσω κοινωνικής δικτύωσης γράφουν, σχολιάζουν και αναφέρουν δικές τους εικασίες και λόγια του καφενείου, θίγοντας και εκθέτοντας την οικογένεια διαδίδοντας ψευδώς ότι η οικογένεια χρηματίστηκε για να σωπάσει», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Μέσω της μακροσκελούς ανακοίνωσης η οικογένεια τοποθετείται και για τις δηλώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από την Αστυνομία Κύπρου, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. «Υπήρχαν πολλοί μάρτυρες και όχι μόνο δύο όπως υποστηρίζει η Αστυνομία», ενώ στο γεγονός ότι Αστυνομία επισκέφθηκε πολλές φορές την οικογένειά, κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί με την οικογένεια του 17χρονου να αναφέρει ότι μια φορά τους επισκέφθηκαν και ότι κανένας δεν επικοινώνησε επικοινώνησε ξανά μαζί τους.

Σε ό,τι αφορά του πρόσωπο που ανακρίθηκε και στις αναφορές της Αστυνομίας ότι δεν είχε καμία ευθύνη, η οικογένεια τονίζει ότι είναι το πρόσωπο το οποίο ήρθε σε σύγκρουση με τον Ανδρέα προκαλώντας τον θάνατο του. «Για εμάς την οικογένεια είναι το ένα από τα δύο πρόσωπα που προκάλεσαν τον θάνατο του Ανδρέα και φέρει πολλές ευθύνες, οι οποίες δεν του αποδόθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση παραθέτοντας τα γεγονότα ενώ στις αναφορές περί συγκάλυψης του δυστυχήματος, επισήμαινε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την κατηγορία.