Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι ιατροδικαστές της Κυπριακής Δημοκρατίας Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, μετά την άρνηση των γονέων της 6χρονης να διενεργηθεί νεκροτομή επί της σορού της, ούτω ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου. Όπως είναι γνωστό, η 6χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα το απόγευμα Σαββάτου (1/7) μετά από το θαλάσσιο ατύχημα με jet ski που συνέβη ανοικτά του Lady’s Mile.

Οι γονείς της 6χρονης σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» διόρισαν  χθες Δευτέρα (3/7) δικηγόρο και έφεραν ένσταση στη διενέργεια νεκροτομής επικαλούμενοι θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όπως πληροφορείται ο «Φ» πρόκειται για οικογένεια Ουκρανό-εβραίων.

Η ανατροπή αυτή έφερε τα πάνω κάτω στους ανακριτές των Βρετανικών Βάσεων, με την υπόθεση να οδηγείται σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και με τον Δικαστή να καλείται να αποφασίσει εάν θα γίνει ή όχι νεκροψία στη 6χρονη. Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο δικηγόρος της οικογένειας αναμένεται να εγείρει ενώπιον του Δικαστηρίου ενστάσεις ενώ το ίδιο θα πράξει και η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων. Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και με τους ανακριτές να αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας.

Φαίνεται πως στην υπόθεση προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία με τις πληροφορίες του «Φ» να αναφέρουν πως τα δύο jet ski τα έφερε ιδιωτική εταιρεία στη θαλάσσια περιοχή όπου έριξε άγκυρα το γιοτ της οικογένειας. Οι ιδιωτικές των jet ski έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές των Βρετανικών Βάσεων και χθες το απόγευμα κλήθηκαν για κατάθεση. Από την υπόθεση προκύπτουν πολλά ερωτηματικά όπως εάν έγινε συμφωνία για παροχή των jet ski ή ενοικιάστηκαν κάποιο ποιο πρόσωπο και ποιο είναι αυτό. Εάν υπήρχε άδεια από κάποιον να τα χειριστεί και εάν οι γονείς γνώριζαν θέματα ασφάλειας.

 Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς και τα δύο τους παιδιά έφεραν σωσίβια, ενώ η 6χρονη από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις φαίνεται ότι κάθονταν μπροστά από τον πατέρα της. Χθες ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι η μητέρα βρισκόταν στο δεύτερο jet ski μαζί με τη μεγαλύτερη κόρη της, ηλικίας 12 ετών. Να σημειωθεί πως σε βάρος των γονέων διερευνώνται αδικήματα αμέλειας, με τους ανακριτές της υπόθεσης να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ποινικών διώξεων.

 Υπενθυμίζεται ότι η θαλάσσια βόλτα της οικογένειας από την Ουκρανία μαζί με φιλικά τους πρόσωπα ξεκίνησε νωρίς την Κυριακή (1/7) όταν το ιδιωτικό γιοτ απέπλευσε από το λιμάνι της Λεμεσού και σε κάποια στιγμή έριξε άγκυρα ανοικτά του Lady’s Mile, απέναντι από το τελευταίο εστιατόριο. Εκεί οι γονείς της 6χρονης πήραν τα jet ski για να κάνουν βόλτα.

Ο πατέρας βρισκόταν μαζί με τη 6χρονη κορούλα του στο ένα jet ski και η μητέρα μαζί με τη 12χρονη κόρη της, στο δεύτερο. Ήταν λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα όταν κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες, τα δύο jet ski συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Το κοριτσάκι έπεσε στη θάλασσα και τραυματίστηκε κρίσιμα. Δύο ώρες μετά το τραγικό ατύχημα η μικρή εξέπνευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.