Το Εφετείο με ομόφωνη απόφασή του αποφάσισε πριν από λίγο να μείνει ελεύθερος υπό όρους 43χρονος από την Ουκρανία, ο οποίος αντιμετωπίζει αριθμό κατηγοριών που αφορούν τη γνωστή υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μετά την παραπομπή του σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας εγκρίθηκε αίτημα για κράτησή του στη βάση του κινδύνου φυγοδικίας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του προσέβαλαν αυτή την απόφαση εγείροντας οκτώ λόγους έφεσης, με το δευτεροβάθμιο δικαστικό σώμα να αποφασίζει πριν από λίγο όπως μείνει ελεύθερους υπό όρους.

Με βάση τους όρους αυτούς ο 43χρονος θα καταθέσει το ποσό των 30.000 ευρώ σε μετρητά, θα παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στην Αστυνομία, το όνομά του θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τα άτομα των οποίων η έξοδος στη Δημοκρατία απαγορεύεται και να παρουσιάζεται σε αστυνομικό σταθμό τρεις φορές την εβδομάδα.

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση προέκυψε μετά από καταγγελία 31χρονης από την Ουκρανία ότι την είχαν ληστέψει και συγκεκριμένα ότι της απέσπασαν τσάντα με 420.000 ευρώ σε μετρητά στη Λεμεσό, λίγες ώρες μετά την άφιξη της στην Κύπρο μέσω αεροδρομίου Λάρνακας.

Η 31χρονη αργότερα τέθηκε υπό σύλληψη καθώς διαπιστώθηκε ότι σε μια μεγάλη περίοδο ερχόταν στην Κύπρο και δήλωνε υπέρογκα ποσά σε μετρητά. Σε μαρτυρία που είχε δώσει σε ανακριτές της Αστυνομίας, ενέπλεξε στην υπόθεση και τον 43χρονο.

Για τον 43χρονο εμφανίστηκαν οι δικηγόροι Αντώνης Δημητρίου, Μαρίνος Καούλλας και Ανδρέας Δημητρίου (Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ).