Υπό 8ήμερη προσωποκράτηση τέθηκε ο 10ος συλληφθέντας για την υπόθεση απόπειρας φόνου του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου («Δημητρούι») που σημειώθηκε στις 23 Απριλίου στην Ανθούπολη.

Πρόκειται για 25χρονο αραβικής καταγωγής, ο οποίος τέθηκε υπό σύλληψη χθες μετά από αστυνομική επιχείρηση στη Λάρνακα. Τα μέλη της Αστυνομίας που συμμετείχαν στην εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και έρευνας σε βάρος του 25χρονου, φέρονται να εντόπισαν στο διαμέρισμα όπου διαμένει ο 25χρονος, χρηματικό ποσό ύψους 8.300 ευρω.

Σημειώνεται πως, βάσει πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, ο 25χρονος φέρεται να ήταν ο συνεπιβάτης του σκούτερ που προσέγγισε τον Ανδρονίκου στο δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης κι αυτός που πυροβόλησε τρεις φορές κατά του 34χρονου.

Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Μαρία-Άννα Στυλιανού ενέκρινε το αίτημα του ΤΑΕ Λευκωσίας για προσωποκράτηση του υπόπτου σήμερα το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι ο 25χρονος εμφανίστηκε ενώπιον της έδρας χωρίς συνήγορο υπεράσπισης. Προς υπεράσπισή του ανέφερε μέσω μεταφραστή ότι διαμένει πολύ μακριά από τον χώρο τέλεσης του εγκλήματος.

Νωρίτερα εντός της ημέρας, η Δικαστής ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη προσωποκράτηση και για τους έξι εκ των εννέα υπόπτων που είχαν συλληφθεί χθες τα ξημερώματα. Συνολικά, δηλαδή, τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση επτά πρόσωπα. Άλλοι τρεις που είχαν συλληφθεί, δυο Ελληνοκύπριοι και ένα πρόσωπο ρουμανικής καταγωγής, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού η δικαστής έκρινε πως οι πληροφορίες για τον ρόλο που φέρονταν να είχαν για την τέλεση του κακουργήματος δεν συνάδουν με τα μέχρι τώρα ευρήματα του ανακριτικού έργου, ώστε να στοιχειοθετείται εύλογη υποψία.

Με βάση τα όσα παρουσίασε το ΤΑΕ Λευκωσίας στο Δικαστήριο στην χθεσινή μαραθώνια διαδικασία, η υπόθεση εντάσσεται στη ρευστή κατάσταση με τα συμφέροντα της νύχτας και τις ανακατατάξεις σε εγκληματικές ομάδες που δρουν στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, οι δράστες φέρονται να έλαβαν το ποσό των 20.000 ευρώ για να εκτελέσουν σχέδιο δολοφόνιας σε βάρος του Ανδρονίκου.