Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (7/5) ο 21χρονος ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά τα αδικήματα της οχλαγωγίας, εμπρησμού αστυνομικού οχήματος και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε αστυνομικά οχήματα, που διαπράχθηκαν το βράδυ της Ανάστασης στον Ύψωνα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αρχικά ζήτησαν την κράτηση του υπόπτου για περίοδο οκτώ ημερών, ωστόσο η δικηγόρος του, Μαρίνα Λαβίθια, περιόρισε το αίτημα στις 4 ημέρες. Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα και διέταξε την κράτηση του υπόπτου μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το philenews, η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 21χρονου υπόπτου μετά από πληροφορία που λήφθηκε από αξιόπιστο πληροφοριοδότη, ο οποίος ανέφερε ότι ο ύποπτος ενέχεται στα επεισόδια και μάλιστα φέρεται να είναι ήταν ο πρωτεργάτης που οργάνωσε τη συγκέντρωση και την επίθεση εναντίον των μελών της Δύναμης και των αστυνομικών οχημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του philenews, στον πληροφοριοδότη υποδείχθηκε βίντεο από τον εμπρησμό του αστυνομικού οχήματος, το οποίο κατέχει η Αστυνομία, αναγνωρίζοντας τη φωνή άνδρα ως η φωνή του υπόπτου. Επίσης, σε άλλο βίντεο που υπάρχει στα χέρια της Αστυνομίας, ο ύποπτος φαίνεται να βιντεογραφεί και να κλωτσά όχημα της Αστυνομίας και να εξυβρίζει.

Να σημειωθεί ότι η ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης κατέχει διάφορα βίντεο και αναρτήσεις που δημοσιεύθηκαν σε συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που καταγραφόταν η φωτιά στο αστυνομικό όχημα. Μετά και τη σχετική πληροφορία οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού εξασφάλισαν δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 21χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για την υπόθεση. Κατά τη σύλληψη του όπως πληροφορείται το philenews, o νεαρός ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στην εκκλησία του Αγίου Σάββα και όχι στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια και η οργανωμένη επίθεση σε βάρος των αστυνομικών.

Ο 21χρονος είναι πρόσωπο που απασχόλησε την Αστυνομία στο πρόσφατο παρελθόν για το αδίκημα της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών αφού στην κατοχή του εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κροτίδων. Επίσης, εναντίον του διερευνήθηκε υπόθεση επίθεσης εναντίον οδηγού κινητής κάμερας, σπρώχνοντάς τον και ρίχνοντας του πέτρα. Για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν άλλες 30 περίπου καταθέσεις, ενώ γίνονται ενέργειες για εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών που συμμετείχαν στα επεισόδια και στον εμπρησμό του αστυνομικού οχήματος.

Την ίδια ώρα αναζητείται το κινητό τηλέφωνο του υπόπτου, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.