Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας δηλώνει ότι η αναφορά από την ΠΑΣΥΚΙ για πολιτική παρέμβαση πριν την υπογραφή της νέας Σύμβασης με τον ΟΑΥ για την ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας, δεν ευσταθεί.

«Είναι με λύπη και αγανάκτηση, που διαβάζουμε τέτοιες αναφορές και ιδίως από τον κυριότερο εταίρο μας, που είναι οι Ιατροί, υποβαθμίζοντας τη δυνατότητα του Διοικητικού Συμβουλίου ενός αυτόνομου Οργανισμού, να παίρνει Αποφάσεις σε τέτοια κρίσιμα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με το καλώς νοούμενο συμφέρον του Οργανισμού και των εργαζομένων του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΚΥπΥ.

Διευκρινίζει ότι «η συμφωνία, που υπογράφηκε, είναι προσωρινή για τέσσερις μήνες και υπό διαμαρτυρία, η οποία εκδηλώθηκε γραπτώς και δημοσίως και έγινε για το καλό των ασθενών και για να δοθεί χρόνος για διαβούλευση με τον ΟΑΥ».

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να διεκδικεί τεκμηριωμένα, το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλους τους δικαιούχους και για όλες τις ανάγκες τους για θέματα υγείας ανά το παγκύπριο.

«Θεωρούμε ότι, όλοι οι εργαζόμενοι και κυρίως οι Ιατροί έχουν το ίδιο όραμα με εμάς και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Με όλους ανεξαιρέτως δίπλα μας, θα συνεχίσουμε το δύσκολο και πολυδιάστατο έργο που μας ανατέθηκε, προς όφελος όλων των ασθενών», αναφέρει καταληκτικά.