Η Άννη Παττίχη, προπονήτρια ζωής (life coach), απαντά σε ερωτήσεις και επιλύει προβλήματα αναγνωστών του philenews μέσα από τη στήλη Life Coach.

Ερώτηση

Κ. Παττίχη σας ευχαριστώ που ξεκινήσατε αυτή τη στήλη. Με βοηθά να ξεκαθαρίσω αρκετά πράγματα στη ζωή μου. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:

Πώς επιλέγει κάποιος μεταξύ μιας σχέσης, ενός συντρόφου που αγαπώ πολύ και της ανάγκης μου να κάνω παιδιά;  (Η σύντροφος μου δεν μπορεί να κάνει παιδιά) Αν αποφασίσω να ακολουθήσω την αγάπη θα το μετανιώσω μετά; Δεν ξέρω τι να κάνω, είμαι απελπισμένος.

Ε

Απάντηση

Αγαπητέ Ε

Σε ευχαριστώ που μου εμπιστεύτηκες το δίλημμά σου.

Η σύντροφος σου ξέρει για την ανάγκη σου να κάνεις παιδιά; Τι σου λέει; Εκείνη θέλει να αποκτήσει παιδιά με άλλο τρόπο;  Το σημαντικό είναι να το συζητήσεις με την σύντροφό σου και να καταλήξετε σε μια λύση. Η ανοικτή και η ειλικρινής επικοινωνία είναι ουσιώδεις για μια καλή σχέση. Αν εσύ τα κρατάς όλα αυτά μέσα σου και δεν τα μοιράζεσαι μαζί της, τότε η σχέση σας κάποια στιγμή θα τεθεί σε κίνδυνο.

Έτσι κι’ αλλιώς υπάρχουν αρκετές άλλες επιλογές για την απόκτηση παιδιών σε ένα ζευγάρι. Δεν μου λες τι είναι το θέμα ακριβώς, αλλά υπάρχουν οι επιλογές όπως η υιοθεσία, η επιλογή της παρένθετης μητέρας, η επιλογή ωαρίου από τράπεζα ωαρίων και άλλες. Όπως είπα και πριν, συζητήστε το για να καταλήξετε κάπου που θα είναι αποδεχτό και για τους δυο σας. Μπορεί να είναι βοηθητικό να πάτε μαζί σε κάποια ειδικό να σας βοηθήσει να καταλήξετε κάπου.

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή. Η κάθε επιλογή θα σου φέρει διαφορετικά αποτελέσματα, ούτε καλύτερα, ούτε χειρότερα! Απλά διαφορετικά! Το σημαντικό είναι, ό,τι απόφαση κι αν πάρετε, να σταθείτε ηρωικά πίσω της και να την στηρίξετε.  Να τη βιώσετε με ένα δημιουργικό και χαρούμενο τρόπο!

Η μεταμέλεια, η αμφιβολία, η λύπη, η αναποφασιστικότητα, το φταίξιμο, ο θυμός, η αγωνία, η εξάρτηση και η ανάγκη, είναι όλα ένας καταστροφικός τρόπος να βιώσουμε οποιαδήποτε επιλογή κάνουμε.

Αντίθετα, η σιγουριά, η ευτυχία, η χαρά, η υπευθυνότητα, η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η ηρεμία και η αγάπη, είναι όλα ένας δημιουργικός τρόπος να βιώσουμε οποιαδήποτε επιλογή κάνουμε.

Αν η σύντροφος σου ή εσύ δεν θέλετε παιδιά με ένα από τους πιο πάνω τρόπους, τότε στην ουσία έχεις 2 επιλογές.

Να μείνεις ή να φύγεις από την σχέση αυτή. Η κάθε μια από αυτές τις επιλογές έχει άλλες δύο επιλογές.

α) Να βιώσεις την επιλογή σου και τα αποτελέσματα αυτής με ένα καταστροφικό τρόπο

β) Να βιώσεις την επιλογή σου και τα αποτελέσματα αυτής με ένα δημιουργικό τρόπο

Δηλαδή να μείνεις στη σχέση καταστροφικά (με μεταμέλεια, αμφιβολία και θυμό) ή δημιουργικά (με ευτυχία, σιγουριά και αγάπη)

Ή να φύγεις από τη σχέση καταστροφικά (με μεταμέλεια, αμφιβολία και θυμό) ή δημιουργικά (με ευτυχία, σιγουριά και αγάπη).

Οπότε δεν έχει τόση σημασία τι επιλογή θα κάνεις! Σημασία έχει το πώς θα επιλέξεις να βιώσεις την επιλογή που θα κάνεις!

Ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, κάνε το με Αγάπη!

Ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, κάνε το με Σιγουριά! Ηρωικά!

Η προπόνηση ζωής σε μαθαίνει ακριβώς πως να ζεις τη ζωή σου ηρωικά, με σιγουριά και αγάπη.  Βήμα-βήμα μαθαίνει κάποιος καινούργιους τρόπους διαχείρισης της ζωής και των καθημερινών προκλήσεων.

Όλοι μπορούμε ν’ αλλάξουμε, φτάνει να το θέλουμε και να κάνουμε βήματα σταθερά καθημερινά προς την αλλαγή!

Δεν πρέπει να καταστρέφουμε αυτά που έχουμε και να επιθυμούμε αυτά που δεν

έχουμε, αλλά να θυμόμαστε πως ό,τι έχουμε ήταν αυτό που κάποτε ευχόμασταν.

Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος; Η ευτυχία σου εξαρτάται μόνο από εσένα! Ο Τρόπος;

Να απελευθερωθείς από όλα εκείνα που σε γεμίζουν φόβο και αγωνία!

-Επίκουρος 341-270 πΧ

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στην Άννη Παττίχη
TransformNow Coaching Academy
Προπονήτρια Ζωής
ΜΑ Κλινική Ψυχολογία
Υπνοθεραπεύτρια
[email protected]
Tel: 99468260

https://www.facebook.com/transformnowannie/
https://www.facebook.com/annie.pattichi
https://www.youtube.com/channel/UCxAAmI3A7Zdczu02KmUEmgw

https://www.linkedin.com/in/anniepattichi/
https://twitter.com/AnniePattichi