Τα δόντια της άρχισε να δείχνει η Γρίπη Α, η οποία ακολουθεί ανοδική πορεία, ενώ τα περιστατικά αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Μιλώντας στο philenews o δρ Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης, επεσήμανε πως αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία αρχίζει να εμφανίζεται η Γρίπη Α, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, μια τάση που προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, τόνισε πως, τα συμπτώματα της Γρίπης Α δεν είναι ήπια, είναι αρκετά σοβαρά και αυτό γιατί αρκετοί δεν εμβολιάζονται κατά του ιού. «Η Γρίπη μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, διαρκεί 3-4 ημέρες, αλλά μπορεί τα συμπτώματα να επιμένουν διότι οι ασθενείς έχουν και πονόλαιμο και μυαλγία και βήχα».

Εξέφρασε επίσης την άποψη πως υπάρχει πιθανότητα με την αύξηση των περιστατικών της γρίπης να μειωθούν τα περιστατικά του κορωνοϊού, προσθέτοντας πως ο Covid-19 ξεκαθαρίζει πιο γρήγορα στους ασθενείς, ωστόσο, όπως ανέφερε, υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις στις οποίες οι ασθενείς συνεχίζουν να είναι θετικοί μέχρι και 12 ημέρες.

Κληθείς ο δρ Καραγιάννης, να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία όσον αφορά στις νοσηλείες ασθενών, σημείωσε πως σύμφωνα και με τον ΟΚΥπΥ αυτή είναι διαχειρίσιμη. «Πιστεύω και ελπίζω πως δεν πρόκειται να ξεφύγει η κατάσταση».

Τέλος, επανέλαβε τη σημαντικότητα της εφαρμογής των μέτρων όσο μπορούμε και να είμαστε πιο προσεχτικοί, τόσο για τη δική μας προστασία όσο και για τη προστασία των γύρω μας.