Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τους οργανωμένους γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, μετά από τις έντονες τους αντιδράσεις με αφορμή την αύξηση των κομίστρων των λεωφορείων και για τους μαθητές που τα χρησιμοποιούν για διαδρομές από και προς τα σχολεία, εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος Υπουργός, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά το Δεκαπενταύγουστο και στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν λύσεις μέσα από τις δυνατότητες των δημοσίων οικονομικών.

Ο κ. Βαφεάδης εξήγησε για το θέμα της αύξησης των κομίστρων στα σχολικά λεωφορεία ότι η σύμβαση που υπάρχει με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα λεωφορεία, στην οποία προνοείται ότι από 1η Ιουνίου είχαν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα κόμιστρα στα μαθητικά λεωφορεία 100%, δηλαδή από €10 σε €20 μηνιαίως. Πρόσθεσε ότι μετά από συζητήσεις που είχε με την εταιρεία, αυτή αποδέχθηκε να μην κάνει τις αυξήσεις για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των κομίστρων για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο κ. Βαφειάδης πρόσθεσε ότι το Υπουργείο του, «αποφάσισε να απορροφήσει κατά 50%, δηλαδή τα €5, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι μαθητές με ολόκληρο το ποσό της αύξησης των €10 αλλά με μόνο €5». Αποτέλεσμα είναι το μηνιαίο μαθητικό κόμιστρο να αντιστοιχεί σε €15 αντί σε €20.

Υπενθυμίζεται ότι στην αύξηση αυτή αντέδρασε έντονα η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία χαρακτήρισε τόσο την απόφαση του Υπουργείου, όσο και τις εξηγήσεις που έδωσε σχετικά με τη σύμβαση, ως απαράδεκτες και προκλητικές. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ