Εκατοντάδες αλλοδαποί που διαμένουν στη Χλώρακα, έχουν εξεγερθεί διαμαρτυρόμενοι για προβλήματα που υποστηρίζουν ότι τους δημιουργούν οι αρχές με αποφάσεις τους και έχουν βγει στους δρόμους, δημιουργώντας ένα έκρυθμο κλίμα στην περιοχή.

Πρόκειται ως επί το πλείστον για αλλοδαπούς που διαμένουν στην Κύπρο παράνομα, στο γνωστό πλέον οικοδομικό συγκρότημα της περιοχής και οι οποίοι είχαν προκαλέσει και προχθές επεισόδια εις βάρος των αστυνομικών που απέτρεψαν την συνεχιζόμενη παράνομη παρέμβαση τους στο δίκτυο της ΑΗΚ για να ηλεκτροδοτούν τα υποστατικά στα οποία διαμένουν παράνομα.

Οι αλλοδαποί συγκεντρώθηκαν και πορεύθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της κοινότητας, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν συνθήματα όπως “Είμαστε άνθρωποι, όχι ζώα”. Πολλοί εξ αυτών δήλωναν ότι δεν είναι όλοι οι αλλοδαποί που διαμένουν στην περιοχή παράνομοι στην Κύπρο, ούτε και μετέχουν όλοι σε παράνομες δραστηριότητες όπως οι υποκλοπές ηλεκτρικού ρεύματος, η ετσιθελική οικειοποίηση υποστατικών και η συμμετοχή σε διαρρήξεις και κλοπές.

Στη Χλώρακα έχει σπεύσει το σύνολο της αστυνομικής δύναμης Πάφου για επιβολή της τάξης, ενώ στην Πάφο έφθασαν και ενισχύσεις από την ΜΜΑΔ.

Η ισχυρότατη αστυνομική παρουσία συνέτεινε λίγες ώρες αργότερα στην εκτόνωση της κατάστασης, ενώ αξίζει να τονισθεί ότι η κινητοποίηση των ξένων κατοίκων προκάλεσε την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρίες των κυπρίων κατοίκων της περιοχής που θεώρησαν προκλητικό να ζητούν και τα ρέστα, κατά την έκφραση τους, άνθρωποι οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στην κοινότητα παρά τις σχετικές απαγορεύσεις και οι οποίοι έχουν προβεί σε σωρεία ενεργειών που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.