Άκαρπες φαίνεται να αποβαίνουν μέχρι αυτή την ώρα οι προσπάθειες από διάφορες πλευρές για να μην υλοποιηθεί η πρόθεση ατόμων αραβικής καταγωγής να προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Χλώρακα, ως μια άτυπη ρεβάνς και απάντηση στη χθεσινή μαζική συγκέντρωση και πορεία κυπρίων κατά της παράνομης μετανάστευσης και της γκετοποίησης της περιοχής τους.

Η πρόθεση των σύρων και άλλων αλλοδαπών κατοίκων της περιοχής είναι να πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν χθες, στις 5.00 το απόγευμα στην τοποθεσία Διπλαρκάτζια. Κοινοτική αρχή Χλώρακας και Αστυνομία καταβάλλουν προσπάθεια να μεταπειστούν οι εμπνευστές της εκδήλωσης προκειμένου να μην συντείνει αυτή στην πυροδότηση ενός ντόμινο νέων ενεργειών και στη συντήρηση κλίματος αντιπαράθεσης ντόπιων και μεταναστών. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται μέχρι στιγμής, αλλά αντιθέτως το κλίμα δυναμιτίζεται επικίνδυνα ξανά τις τελευταίες ώρες με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις σύρων με ακραίες συμπεριφορές και φράσεις και ευθείες απειλές κατά της ασφάλειας των κυπρίων κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χλώρακα: Πεδίο μάχης θυμίζει η επόμενη μέρα (εικόνες & βίντεο)

Με μήνυμα του προς τους κατοίκους Χλώρακας και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Πάφου, ο κοινοτάρχης Νικόλας Λιασίδης απευθύνει έκκληση όπως εκλείψουν οποιεσδήποτε εντάσεις και όπως μην απαντηθεί οποιαδήποτε διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί απο πλευράς Σύρων διότι αυτή αν τελικά γινει θα είναι ειρηνική και θα φρουρείται από την Αστυνομία, τονίζει.

Θερμή παράκληση όπως παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συγκέντρωση στη Χλώρακα για να μην διαιωνίζονται αλλες αντιπαραθέσεις και να γίνονται επεισόδια, αναφέρει.

Η Αστυνομία είναι ήδη σε επιφυλακή και η έλευση στην Πάφο από χθες βράδυ της ΜΜΑΔ και της Ειδικής Αντιοχλαγωγικής Ομάδας, εκτιμάται ότι θα συντείνει στην αποφυγή των ακροτήτων που παρατηρήθηκαν εκατέρωθεν χθες βράδυ.