Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών στην 74χρονη οδηγό που βρέθηκε ένοχη για τον θάνατο της 10χρονης μαθήτριας Ναλίνα Φακλίσκα το Νοέμβριο του 2019 στην Πάφο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου έκρινε πρόσφατα ένοχη την 74χρονη οδηγό του οχήματος που χτύπησε θανάσιμα το κοριτσάκι σε ελεγχόμενη διάβαση πεζών και ανακοίνωσε πλέον, μετά και τις αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής, την απόφαση του.

Η 74χρονη καταδικάστηκε επίσης σε 24μηνη στέρηση της άδειας οδηγού, ενώ της επιβλήθηκαν και οκτώ βαθμοί ποινής.  Το δικαστήριο στην απόφαση του για 15μηνη φυλάκιση της ηλικιωμένης γυναίκας, προσμέτρησε το γεγονός ότι αυτή αντιλήφθηκε αμέσως τις σοβαρές συνέπειες του δυστυχήματος που προκάλεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την Τρίτη το ύστατο χαίρε στην 10χρονη Νελίνα

Η 10χρονη Ναλίνα, με καταγωγή από την Βουλγαρία, ήταν μαθήτρια του Δημοτικού  Σχολείου «Πεύκιος Γεωργιάδης» και το μεσημέρι της 22ας Νοεμβρίου 2019 διασταύρωνε την πολυσύχναστη λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου στην Πάφο, από διάβαση πεζών που ελέγχεται από φώτα τροχαίας. Αυτοκίνητο που οδηγούσε η  70χρονη, τότε, γυναίκα παρέσυρε το άτυχο κοριτσάκι το οποίο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες χρησιμοποίησε την διάβαση πεζών αφού είχε πατήσει και τον φωτεινό σηματοδότη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρτυρία για το θάνατο της 10χρονης κατέχει η Τροχαία Πάφου

Οι μαρτυρίες αυτές δικαιώνουν και την αναφορά του παππού της 10χρονης ότι την συνόδευσε μέχρι τη διάβαση πεζών και την άφησε μόνο όταν η Ναλίνα πίεσε το κουμπί για να μπορέσει να διασταυρώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σχολείο της 10χρονης είχε ζητήσει υπέργεια διάβαση πεζών