Την ερχόμενη Δευτέρα, αρχίζει η διαδικασία ένταξης ιδιωτικών Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών στο ΓεΣΥ. Η αρχή θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου με την ένταξη του ΤΑΕΠ της πολυκλινικής «Υγεία» στη Λεμεσό. Η ένταξη του ΤΑΕΠ θα είναι ταυτόχρονη βεβαίως με την ένταξη ολόκληρου του νοσηλευτηρίου στο σύστημα.

Αυτό σημαίνει ότι στη Λεμεσό θα λειτουργούν τρία ΤΑΕΠ εντός ΓεΣΥ αφού πέραν από τις υπηρεσίες του δημοσίου, υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών προσφέρει ήδη και το νοσοκομείο Mediterranean.

Περαιτέρω και οριστικά πλέον, την 1η Οκτωβρίου, εντάσσεται στο ΓεΣΥ και το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Απολλώνειου νοσοκομείου στη Λευκωσία. Από την 1η Οκτωβρίου δηλαδή οι κάτοικοι Λευκωσίας θα έχουν στη διάθεση τους δύο ΤΑΕΠ εντός του ΓεΣΥ (περιλαμβανομένου του ΤΑΕΠ του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», οι κατασκευαστικές εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στο νοσηλευτήριο και στόχο είχαν την αναδιαμόρφωση των χώρων του ώστε να είναι σε θέση να αναλάβει και να εξυπηρετήσει επείγοντα περιστατικά έχουν ολοκληρωθεί και σήμερα το πρωί οι νέες εγκαταστάσεις επιθεωρήθηκαν και από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Τέλος, από χθες, όπως πληροφορούμαστε έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ και η γυναικολογική κλινική «Λήδρα» στη Λευκωσία, η οποία πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω του συστήματος.