Στον Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες κατά πόσο κρίνεται σκόπιμος ο διορισμός ποινικού ανακριτή, αποτάθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) μετά από την καταγγελία που έκανε ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου. Όπως αποκάλυψε στις 24 Νοεμβρίου το philenews, o 44χρονος με γραπτό παράπονο στην ΑΑΔΙΠΑ προέβαλε τον ισχυρισμό ότι απειλήθηκε από τον Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας, Γιαννάκη Γεωργίου.

Στην επιστολή που στάλθηκε στις 13 Δεκεμβρίου –την οποία κατέχουμε- από την ΑΑΔΙΠΑ, προς τον δικηγόρο του 44χρονου, Ανδρέα Γιαλελή, γίνεται ενημέρωση ότι σε σχέση με την καταγγελία, η Αρχή αποτάθηκε στο Γενικό Εισαγγελέα για σχετικές οδηγίες και συγκεκριμένα κατά πόσο κρίνεται σκόπιμος ο διορισμός ποινικού ανακριτή για διερεύνηση των όσων ισχυρίζεται ο 44χρονος παραπονούμενος.

Στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας απεφάνθη ότι με δεδομένη την εκδίκαση της ποινικής υπόθεση του φόνου του Καλογερόπουλου όπου ο 44χρονος είναι ένας εκ των κατηγορουμένων, δεν κρίνεται σκόπιμος ο διορισμός ποινικού ανακριτή και κατά συνέπεια το παράπονο-καταγγελία θα αρχειοθετηθεί.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση, ο δικηγόρος Ανδρέας Γιαλελής ανέφερε στο philenews, ότι κάτι τέτοιο είναι αδικαιολόγητο. Σημείωσε ακόμη, ότι «ο Βοηθός Αρχηγός δεν δικαιούτο να ανακρίνει τον πελάτη αφού δεν συμπεριλαμβανόταν στην ανακριτική ομάδα που διερευνούσε την υπόθεση για την οποία κατηγορείται, ούτως ώστε η οποιαδήποτε υπεράσπισή του, θεωρεί ότι δεν υφίσταται».

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας στις 24 Νοεμβρίου, ο κατηγορούμενος μέσω της επιστολής του στην ΑΑΔΙΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο Βοηθός Αρχηγός τον επισκέφθηκε στα κρατητήρια όπου κρατείτο μια ημέρα πριν καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού, και τον εκβίασε. Όπως ισχυρίστηκε, «με απείλησε ότι εάν δεν δώσω κατάθεση στην οποία να αναφέρω συγκεκριμένα πρόσωπα, θα φρόντιζε όχι μόνο να καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον μου αλλά και να με βάλει ισόβια φυλακή».

Το philenews είχε επικοινωνήσει τότε με τον Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας, Γιαννάκη Γεωργίου, ζητώντας του να τοποθετηθεί ως προς τις καταγγελίες και τους ισχυρισμούς του παραπονούμενου, και απάντησε ότι «η επίσκεψη στον κατηγορούμενο έγινε καθαρά για ανακριτικούς σκοπούς». Πέραν αυτού, επεσήμανε ότι τα όσα ισχυρίζεται και καταγγέλλει το εν λόγω πρόσωπο, περί απειλών και εκβιασμών, δεν ευσταθούν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.