Εν μέσω κακοκαιρίας που επικρατούσε καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (31/1) 49 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα σε αεροσκάφος της Cyprus Airways έζησαν τη δική τους περιπέτεια. Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν για τη μετάβασή τους από τη Λάρνακα στη Βηρυτό, χτυπήθηκε από κεραυνό.

Το philenews, επικοινώνησε με την Cyprus Airways και συνομίλησε με τον εμπορικό διευθυντή Χρίστο Λιμνατίτη, ο οποίος αρχικά επιβεβαίωσε το γεγονός, ενώ επεσήμανε πως πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί ή και να αποφευχθεί.

Εξήγησε ακόμη πως σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα αεροσκάφη έρχονται αντιμέτωπα με τέτοια φαινόμενα, ωστόσο η κατασκευή τους δεν θέτει σε οποιονδήποτε κίνδυνο τους επιβάτες.

Σημείωσε ακόμη ότι η πτήση διεξήχθη κανονικά προς τη Βηρυτό και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο, ενώ το αεροσκάφος παρέμεινε εκεί για προληπτικό έλεγχο. Σε ό,τι αφορά τους επιβάτες και το πλήρωμα, η εταιρεία προχώρησε στις απαραίτητες διευθετήσεις για όσους το επιθυμούσαν και επέστρεψαν στη Λάρνακα.