Για τρίτη ημέρα τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού συνεχίζουν την καταγραφή των ζημιών, που προκάλεσε η θεομηνία και ο ανεμοστρόβιλος στη Γερμασόγεια τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/2).

Μιλώντας στο philenews, ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου, ανέφερε ότι το κέντρο της Επαρχιακής Διοίκησης μέχρι χθες έλαβε κλήσεις για ζημιές σε 177 κατοικίες και διαμερίσματα, δυο πολυκατοικίες, 8 επαγγελματικά υποστατικά και 25 οχήματα.

Όπως είπε, έχουν καταγραφεί από τα συνεργεία οι 115 κατοικίες και τα 8 επαγγελματικά υποστατικά ενώ τα συνεργεία συνεχίζουν και σήμερα την καταγραφή για τα υπόλοιπα 62.

Στις πληγείσες περιοχές της Γερμασόγειας βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής, συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Έπαρχου, τα αιτήματα φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τα 200, καθώς συνεχίζονται οι κλήσεις πολιτών στην επαρχιακή διοίκηση.

Η χθεσινή ημέρα δυσκόλεψε το έργο των συνεργείων αφού στην περιοχή παρατηρείτο έντονη βροχόπτωση.

Επί ποδός είχαν τεθεί και ιδιωτικά συνεργεία σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τους πληγέντες και να τοποθετήσουν νέες τζαμαρίες, αντικατάσταση ηλικιακών συστημάτων και ντεπόζιτων νερού στις κατοικίες.