Σκύλος εγκλώβισε το κεφάλι του μέσα σε πλαστική μπουκάλα, με το Κόμμα για τα Ζώα να κάνει λόγο για αδυναμία του κράτους για ανώδυνη σύλληψη σκύλων οι οποίοι είτε δημιουργούν αγέλες και κατατρομάζουν τους πολίτες, είτε κάποιοι άλλοι λόγο της δικής μας ανευθυνότητας αφήνονται ή εγκαταλείπονται ή δραπετεύουν και στην προσπάθεια τους να επιζήσουν μέσα σε αυτό το χάος ψάχνουν να βρουν τροφή.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα, «κάθε φορά ξεφτιλιζόμαστε όλοι και ως κράτος και ως πολιτεία και δείχνουμε τις αδυναμίες και την γύμνια μας».

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κόμματος

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου είχε επισημάνει εδώ και αρκετά χρόνια το σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα (και που συνεχίζεται ακόμα και στις μέρες μας) την αδυναμία είτε της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή του κράτους τη δυνατότητα ανώδυνης σύλληψης σκύλων οι οποίοι είτε δημιουργούν αγέλες και κατατρομάζουν τους πολίτες, είτε κάποιοι άλλοι λόγο της δικής μας ανευθυνότητας αφήνονται ή εγκαταλείπονται ή δραπετεύουν και στην προσπάθεια τους να επιζήσουν μέσα σε αυτό το χάος ψάχνουν να βρουν τροφή.

Αποτέλεσμα; Αυτά να αγριεύουν και στην συνέχεια γνωρίζουμε που φτάνει αυτή η κατάσταση.

Για πολλοστή φορά, σκύλος εγκλώβισε το κεφάλι του μέσα σε πλαστική μπουκάλα και φυσικά και πάλι φανήκανε κατώτεροι των περιστάσεων. Πόσες φορές τα είπαμε ότι η πολιτεία θα έπρεπε να φροντίσει να υπάρχουν εκείνα τα εργαλεία που θα μπορούσαν να εγκλωβίσουν ή να αναισθητοποιήσουν ένα σκύλο ή σκύλους. Κάθε φορά ξεφτιλιζόμαστε όλοι και ως κράτος και ως πολιτεία και δείχνουμε τις αδυναμίες και την γύμνια μας.

Τι ευρωπαϊκό κράτος είμαστε και τι αναμένουμε να ασχοληθούμε με πιο σοβαρά θέματα?  όταν ένα τέτοιο θέμα υπάρχει και διαιωνίζεται εδώ και χρόνια;

Πότε επιτέλους θα συντονιστούμε και να καταλάβουμε ότι πλέον αυτά τα ίσως ‘μικρά’ δημιουργούν μεγάλους πονοκεφάλους και στο τέλος την πληρώνουν τα αθώα τα ζώα;

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί τα αρμόδια υπουργεία, Υπουργείο Γεωργίας (Κτηνιατρικές Υπηρεσίες),  Εσωτερικών (Υπηρεσία Θήρας), Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι & Κοινότητες) Υπουργείο Δικαιοσύνης (Αστυνομίας για τα Ζώα), όπως επιτέλους λάβουν αποφάσεις εδώ και τώρα, και να προχωρήσουνε στην αγορά του ειδικού αναισθητικού όπλου, να εκπαιδευτούν άνθρωποι για τον χειρισμό του, και για να μην ζήσουμε ακόμα ένα ρεζιλίκι.