«Ειρηνική διαμαρτυρία» θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου, σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για την επέκταση της Προδημοτικής.

Υπενθυμίζεται πως ο Σύνδεσμος σε προηγούμενη επιστολή του, τόνισε την ανάγκη το υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει τις ανάλογες θέσεις για φοίτηση των παιδιών, με αφορμή την προώθηση από πλευράς του Υπουργείου της σταδιακής επέκτασης της ηλικίας υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2031, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που τα αιτήματά του δεν ικανοποιηθούν, τότε θα διοργανώσει διαμαρτυρία.

Μετά και την απόφαση να προχωρήσουν στη διαμαρτυρία, οι ιδιωτικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία δεν θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Τρίτη για να παραστούν με το προσωπικό τους στην ειρηνική διαμαρτυρία. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι γονείς θα χρειαστεί να προβούν στις απαραίτητες διευθετήσεις για την φύλαξη και φροντίδα των παιδιών.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως αυτό δεν είναι κάτι που επιθυμούν και «φυσικά σε καμία περίπτωση» δεν θέλουν να ταλαιπωρήσουν τους γονείς. «Αντιθέτως, επιθυμούμε την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των σταθμών και νηπιαγωγείων μας και την συνέχιση της μεταξύ μας αγαστής συνεργασίας προς όφελος των παιδιών».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, αποτελεί υποχρέωσή του εκ των πραγμάτων, να προβεί στην ειρηνική διαμαρτυρία για διεκδίκηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων πρωτίστως των παιδιών που φοιτούν σε ιδιωτικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, αλλά και των γονιών και του προσωπικού που εργάζεται στους ιδιωτικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.