Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα άναψε πράσινο φως στους δύο μοναχούς, που ζητούσαν άδεια να κοινοποιήσουν βίντεο και sms τα οποία αφορούν στην υπόθεση για την οποία καταγγέλλονται, σε σχέση με το σκάνδαλο στη Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Οι δικηγόροι των δύο μοναχών που καταγγέλλονται από τον μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα, ζήτησαν με επιστολή τους από την Επίτροπο Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, άδεια ώστε να χρησιμοποιήσουν βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της Μονής και sms που έχουν στην κατοχή τους, προς απόδειξη των καταγγελιών εις βάρος του μητροπολίτη Ταμασού.

Το οπτικοακουστικό υλικό δείχνει κουκουλοφόρους να εισέρχονται στη Μονή κατόπιν εντολής του μητροπολίτη, όπως υποστηρίζουν, όπου στη συνέχεια τους απήγαγαν και τους κράτησαν παρά τη θέλησή τους στη Μητρόπολη, ενώ δέχθηκαν και απειλές.

Τα μηνύματα στο κινητό φέρονται να αποστέλλονταν από τον μητροπολίτη προς τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και αφορούν και πάλι απειλές που δεχόταν.

Το βίντεο και τα sms αναμένεται ότι θα κατατεθούν από τους δυο μοναχούς, τόσο στις αστυνομικές αρχές όσο και όταν θα κληθούν ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου.