Δυο διαδοχικές συσκέψεις συγκάλεσε εντός της εβδομάδας με τους ανακριτές της Αστυνομίας για δυο πολύ σημαντικές υποθέσεις, ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, πρώτα θα συναντηθεί με τους ανακριτές που διερευνούν τις υποθέσεις με το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών και επιχειρηματιών και θα ακολουθήσει άλλη σύσκεψη την ίδια ημέρα, για την πορεία των ερευνών για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας έχει καθοριστεί άλλη σύσκεψη, που θ’ αφορά το ενδεχόμενο παραβίασης των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά Ρώσων ολιγαρχών, από νομικά και φυσικά πρόσωπα στην Κύπρο.

Σήμερα, σε δηλώσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας, σε σχέση με τις υποθέσεις, που διερευνώνται για τη Μονή Αββακούμ, ανέφερε ότι «τώρα που είχαν την ευκαιρία τα διάφορα κλιμάκια και οι ποινικοί ανακριτές που διορίσαμε να διεξάγουν κάποιο έργο, εντός των ημερών προτίθεμαι και ήδη τους έχουμε καλέσει όλους τους ερευνητές και ανακριτές να έρθουν σε μια σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε πού βρίσκεται μέχρι στιγμής το θέμα αυτό».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο ο φάκελος της υπόθεσης με το βίντεο το οποίο απεικονίζει μοναχό να έχει βίαιη συμπεριφορά κατά γυναίκας, βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία, απάντησε ότι για την ώρα δεν έχει ενημέρωση, ωστόσο, μετά τη σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους ερευνητές θα τύχει ενημέρωσης.

Πριν τη σύσκεψη για τις έρευνες στη Μονή Αββακούμ, θα πραγματοποιηθεί άλλη συνάντηση με τους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου, που αφορά στις υποθέσεις με τα χρυσά διαβατήρια. Υπάρχουν υποθέσεις που έχουν συμπληρωθεί και βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία, άλλες για τις οποίες δόθηκαν οδηγίες για συμπληρωματικές καταθέσεις, ενώ θα εξεταστεί και η πορεία των ερευνών για τις υπόλοιπες.

Αναμένεται ότι θα ληφθούν αποφάσεις και για τη μεγάλη υπόθεση με πάνω από 20 περιπτώσεις πολιτογραφήσεων, στην οποία εμπλέκεται μεγάλο δικηγορικό γραφείο.

Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί η πορεία των ερευνών για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε Ρώσους από τις ΗΠΑ. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι έρευνες για τον Ρώσο μεγιστάνα του χάλυβα Αλεξέι Μορντάσοφ και το 1 δισ. δολάρια σε μετοχές που φέρεται να αποξένωσε για να αποφύγει τις κυρώσεις, μέσω οργανισμού στην Κύπρο.