Στην αναστολή της σύμβασης ειδικού γιατρού και συγκεκριμένα γιατρού με ειδικότητα την ορθοπεδική, προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας μετά από καταγγελίες δικαιούχων οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο γιατρός καταχωρούσε στο λογισμικό του ΓεΣΥ υπηρεσίες στο όνομα τους, χωρίς οι ίδιοι να τις λάβουν ποτέ.

Η πρώτη αναφορά για τον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος αναφέρεται ότι και στο παρελθόν είχε υποχρεωθεί σε αποκοπή αποζημιώσεων λόγω καταχρήσεων στις οποίες όπως διαπιστώθηκε είχε προβεί, έγινε από δικαιούχο ο οποίος μετά από επίσκεψη του στον ορθοπεδικό, έλαβε το σχετικό ενημερωτικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.

Ο δικαιούχος, αντιλήφθηκε ότι ο γιατρός είχε καταχωρήσει στο λογισμικό του ΓεΣΥ υπηρεσίες τις οποίες ο ίδιος δεν είχε λάβει και ως εκ τούτου ενημέρωσε σχετικά τον ΟΑΥ.

Όταν ο ΟΑΥ προχώρησε στην απαραίτητη έρευνα διαπίστωσε, μετά και από επικοινωνία με πολίτες που επισκέφθηκαν τον συγκεκριμένο γιατρό, ότι οι υπηρεσίες που οι δικαιούχοι ανέφεραν ότι είχαν λάβει δεν ήταν σύμφωνες με τις υπηρεσίες για τις οποίες ζητούσε αποζημιώσεις ο ορθοπεδικός.

Για τον λόγο αυτό ο Οργανισμός προχώρησε σε αναστολή της σύμβασης του γιατρού προκειμένου να προχωρήσει σε πιο λεπτομερή έλεγχο.

Αναφέρεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΑΥ προχωρεί σε αναστολή της σύμβασης γιατρού μετά από παρόμοιες καταγγελίες. Μάλιστα, κάποιοι γιατροί, των οποίων οι περιπτώσεις είδαν στο παρελθόν το φως της δημοσιότητας, έχουν αποβληθεί οριστικά από το ΓεΣΥ.