Ένας πανέμορφος παιδότοπος με μοντέρνα και κατάλληλα παιχνίδια για μικρά παιδιά, έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε ζούγκλα και οι μόνοι που τον «απολαμβάνουν» είναι μερικές γάτες και αυτό για να αποφευχθεί η μάζωξη τρωκτικών.

Όλα αυτά θα τα συναντήσει κανείς σε μια νεοσύστατη γειτονία στην περιοχή Ζακακίου, πλησίον του νέο λιμανιού Λεμεσού. Εκεί που οι αναπτύξεις έχουν πάρει φόρα ωστόσο όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, έχουν ξεχαστεί από τις Δημοτικές Αρχές.

Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής, πλησίον της οδού Γεώργιου Αθάνα επικοινώνησαν με τον «Φ» δηλώνοντας αγανακτισμένοι για την όλη κατάσταση που υπάρχει στον μικρό αλλά καινούργιο παιδότοπο αφού το μονό που αντικρίζει κανείς επισκέπτοντας τον, είναι τα ξηρά χόρτα και ακαθαρσίες που τον περιβάλλουν.

Ο χώρος όπως αναφέρει ο κ. Κώστας, κάτοικος της γειτονίας, παραχωρήθηκε πριν από μερικά χρόνια από ιδιώτη ο οποίος ανέγειρε στην περιοχή πολυκατοικίες με την ευθύνη για συντήρησή του να την έχουν οι δημοτικές Αρχές.

«Παραχωρήθηκε ως χώρος πρασίνου και παιδότοπος αλλά ο Δήμος Λεμεσού που έχει την ευθύνη της συντήρησης του, το έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό. Παρά το γεγονός ότι τα παιχνίδια είναι ασφαλή όπως και ο τάπητας, εντούτοις ο παιδότοπος είναι απροσπέλαστος αφού τον έπνιξαν τα χόρτα που ξεπερνούν το ένα μέτρο!

 Όπως σημείωσε ο κ. Κώστας στην περιοχή υπάρχουν άλλοι 4 χώροι πρασίνου και παιδότοποι αλλά ο συγκεκριμένος παιδότοπος είναι ο πιο ασφαλής. «Είναι αδιανόητο τα παιδιά να έχουν αυτόν τον χώρο αλλά να μην μπορούν να παίξουν γιατί απλά έχει μετατραπεί σε ζούγκλα. Αναγκαστήκαμε να βάλουμε δοχεία φαγητού για τις γάτες σε μια προσπάθεια να μη μας «φάνε» τα ποντίκια και τα φίδια. Αισθανόμαστε ότι εμείς σε αυτή την περιοχή είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», τόνισε φανερά αγανακτισμένος.

Κατά την επίσκεψή μας στο σημείο εντοπίσαμε και ένοικο της απέναντι νεόκτιστης πολυκατοικίας η οποία μας ανέφερε ότι «είναι κρίμα να υπάρχει ένας τέτοιος παιδότοπος για τα παιδιά, ωστόσο να μην μπορούν να τον χαρούν γιατί κανένας αρμόδιος δεν συγκινείται να δώσει οδηγίες να καθαριστεί όπως και συμβαίνει και στα υπόλοιπα πάρκα».