Διαστάσεις προσλαμβάνει η υποβόσκουσα κόντρα διοικητικών στελεχών του Νοσοκομείου Πάφου, με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο κρατικό νοσηλευτήριο. Με κινήσεις και δηλώσεις που ξεφεύγουν από τα θέσμια, η κόντρα έλαβε σήμερα δημόσιες διαστάσεις με αφορμή ανάρτηση του Επιστημονικού Διευθυντή για τον covid-19 στο Νοσοκομείο Πάφου, Ιωσήφ Μουτήρη, που επέσυρε την άμεση αντίδραση του Γενικού Διευθυντή του νοσηλευτηρίου, Σπύρου Γεωργίου.
 
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δρ Μουτήρης αναφέρεται σε καταπάτηση κάθε προστατευτικού κανόνα που επιβάλλεται να τηρείται στα Νοσοκομεία κυρίως από το ιατρικό, παραιατρικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και κάθε άλλο εργαζόμενο στους  χώρους  των νοσηλευτηρίων ώστε να μειώνεται ή και να αποφεύγεται κάθε κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοιού.
 
«Η συμμόρφωση μελών του προσωπικού στα προστατευτικά μέτρα ήταν σήμερα πολύ χαμηλή», αναφέρει συγκεκριμένα. « Αναφέρω ως παράδειγμα ότι κανένα μέλος της γραμματείας, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ιατρικού λειτουργού, δεν έφερε προστατευτική μάσκα εντός του νοσοκομείου. Επίσης δεν θερμομετρήθηκαν ούτε και χρησιμοποίησαν αντισηπτικό κατά την είσοδο τους στο νοσοκομείο, που έγινε από αφύλακτη είσοδο στο 2ο όροφο, αντί για την είσοδο των πρώτων βοηθειών. Όταν ρώτησα τον πρώτο ιατρικό λειτουργό γιατί δεν φέρει μάσκα, απάντησε πως «αφού έχω ανοσία δεν κινδυνεύω».
 
Διαπίστωσα σήμερα με λύπη, με αυτά που είδα αλλά και με αυτά που ο πρώτος ιατρικός λειτουργός είπε, πως επαναλαμβάνονται τα λάθη που είχαν γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη.
 
Προσωπικά, δεν βλέπω πια το λόγο να συνεχίσω να εργάζομαι σε ένα νοσοκομείο, όπου η ίδια η διεύθυνση του, ενθαρρύνει με τις ενέργειες της, την καταπάτηση κανονισμών, χρονικό διάστημα με κορωνοιό».
 
Απαντώντας στις αναφορές Μουτήρη, ο Γενικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου, Σπύρος Γεωργίου, με τηλεφωνικά μηνύματα τα οποία εστάλησαν προς τους δημοσιογράφους της Πάφου, αναφέρει ότι  δεν θα ανεχτεί άλλο καμία διαβολή και προσβολή, όπως επισημαίνει, από τον κ. Μουτήρη γι’ αυτό και θα αποταθεί όπως δηλώνει στην Αστυνομία, ώστε να επιληφθεί του ζητήματος.
 
Δείτε τη χθεσινή ανάρτηση του δρος Μουτήρη: