Το αίτημα της ΜΟΚΑΣ για δήμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων στην υπόθεση ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ θα εξετάσει την Παρασκευή το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, μετά από τις σημερινές ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.
 
Το Κακουργιοδικείο, μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία, ανακοίνωσε στις 7 Φεβρουαρίου ότι έκρινε ενόχους τον πρώην Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον  οικονομικό  διευθυντή του Δήμου Πάφου  Δημήτρη Πατσαλίδη, τον Μιχάλη Πάντη, μηχανικό στο τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, τον Γεώργιο Κουλλαπή, πρώην μηχανικό στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και την εταιρεία Helector Cyprus Ltd.
 
Το Κακουργιοδικείο αθώωσε τον Αντώνιο Κουρουζίδη, πρώην μηχανικό στο  Τμήμα Πολεοδομίας και τον γιατρό Νικόλα Κουλλαπή καθώς και την εταιρεία του MIDORIACO Ltd. 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, πρόκειται για τη «σοβαρότερη υπόθεση χρηματισμού κρατικών αξιωματούχων και υπαλλήλων που παρουσιάστηκε ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης».
 
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας κλήθηκε σήμερα να εξετάσει και να αποφασίσει αν θα δημευθεί η περιουσία των παραπάνω καταδικασθέντων, αλλά αυτό θα γίνει την Παρασκευή.
 
Στις 9 Μαρτίου στις 8:30, ορίστηκε η μεθεπόμενη δικάσιμος, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής των καταδικασθέντων.
 
Πηγή: Philenews