Σε εξέλιξη είναι από τα χαράματα σήμερα μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Χλώρακα για υλοποίηση των αποφάσεων που λήφθηκαν χθες στο Προεδρικό για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή της Χλώρακας.

Πέραν των 80 μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, της ΜΜΑΔ και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, συνεπικουρούμενοι από κρατικούς λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών, της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, της Υπηρεσίας Ασύλου και του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας, υλοποιούν ήδη την απόφαση για άμεσο σφράγισμα του επίμαχου κτηριακού συγκροτήματος στη Χλώρακα που μετατράπηκε σε άντρο παρανομίας και σε καταφύγιο των παράνομων αλλοδαπών που διαμένουν στην Πάφο.

Υλοποιώντας τις αποφάσεις της υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και τα διατάγματα του τέως Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, και της Επάρχου Πάφου, Μαίρης Λάμπρου, οι κρατικές αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και άρχισαν την καταγραφή όλων των αλλοδαπών που βρίσκονται εγκατεστημένοι στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Η όλη διαδικασία, βάσει των αποφάσεων που ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λεπτυμπιώτης, θα ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και όσοι διαπιστωθεί ότι διαμένουν στην Κύπρο υπό το καθεστώς αιτητών ασύλου θα προωθηθούν σε κέντρο διαμονής στην Κοφίνου, όσοι διαπιστωθεί ότι διαμένουν με νόμομο καθεστώς στο νησί θα λάβουν χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων για εξεύρεση άλλου χώρου διαμονής, ενώ οι παράνομοι αλλοδαποί θα απελαθούν από την Δημοκρατία.

Διαρκούσης της επιχείρησης καταγραφής των διαμενόνων στο κτηριακό συγκρότημα που πλέον σφραγίζεται οριστικά, η Αστυνομία εντατικοποιεί και μονιμοποιεί την παρουσία της στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσει ότι παράνομες πράξεις όπως η μετεγκατάσταση ατόμων σε μη εγκεκριμένους χώρους και η κλοπή από αυτούς αγαθών όπως ο ηλεκτρισμός και το νερό, δεν θα συμβούν εκ νέου.

Πάντως, κάτοικοι της Χλώρακας δήλωναν το πρωί με την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης ότι κατά την διάρκεια της νύχτας έγιναν αντιληπτές μαζικές κινήσεις φυγής από το κτηριακό συγκρότημα ατόμων που διαμένουν εκεί. Εκτιμούν δε, ότι πρόκειται για παράνομους στην Κύπρο αλλοδαπούς οι οποίοι πληροφορούμενοι από χθες τις αποφάσεις για το θέμα, φρόντισαν να εξαφανισθούν εγκαίρως από την Χλώρακα ώστε να αποφύγουν την σύλληψη και απέλαση τους.

Οι πληροφορίες αυτές διερευνόνται από την Αστυνομία η οποία διεξάγη παράλληλα και έρευνες σε όλη την περιαστική και χαμηλή Πάφο προκειμένου να εντοπίσει τυχόν ενοίκους στο κτηριακό συγκρότημα που όντως φρόντισαν να εξεύρουν νέο χώρο διαμονής για αποφυγή της απέλασης τους.