Ιδιαίτερα επικριτικός σε σχέση με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, εμφανίστηκε μιλώντας στον Active ο τέως υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης είπε ότι το μόνο θετικό που κρατά από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης του είναι η στάση του για το θέμα των εκποιήσεων και οι αναφορές του κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ανέφερε πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης αν και επικαλείται συνεχώς την ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία ακολουθεί την πολιτική του δώσε, κάνοντας τον χουβαρντά όπως είπε με τα αποθέματα της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την επιπρόσθετη επιβάρυνση στα δημόσια οικονομικά για το θέμα της ΑΤΑ, για την αύξηση και επιστροφή κάποιων επιδομάτων προς τους δημοσίους υπαλλήλους, τονίζοντας πως αυτή η κίνηση δεν θα βοηθήσει στην προσπάθεια για μείωση του πληθωρισμού.

Σε σχέση με τις επικρίσεις κατά του ΔΗΣΥ όπου είχε κατηγορήσει την παράταξη του για λαϊκιστική προσέγγιση, υπογράμμισε πως είναι ελεύθερος πολίτης και δεν θα διστάσει να επικρίνει δημόσια τον ΔΗΣΥ εάν διαφωνεί με θέσεις και πολιτικές που ακολουθεί.

Αναφορικά με το επαγγελματικό του μέλλον, αποκάλυψε πως δέχθηκε αρκετές κρούσεις από τον ιδιωτικό τομέα και πως θα αποφασίσει οριστικά τον Σεπτέμβριο, προσθέτοντας πως απέρριψε πρόταση που δέχθηκε για εργασία στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε για την ώρα περνά με τα αποθέματα που είχε από τη θητεία του ως υπουργός, στέλνοντας μήνυμα πως όλοι πρέπει να ακολουθούν προσεκτικά βήματα σε σχέση με τη διαχείριση των οικονομικών τους.

Τέλος, για πολλοστή φορά ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει τη Δημαρχία Λευκωσίας.