Την αναγκαιότητα ίδρυσης πανεπιστημιακών κλινικών και ανεξαρτητοποίησης υπηρεσιών, θέτει στο philenews podcast, ο Μίλτος Μιλτιάδους, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΣΑΚ και εκπρόσωπος της ΟΣΑΚ  στο Δ.Σ. του ΟΑΥ, μετά και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οικονομικοί οι λόγοι που δεν προχωρεί η μεγάλη αυτή τομή, η οποία επηρεάζει εκατοντάδες κόσμου, αναφέρει ο κύριος Μιλτιάδους, εξηγώντας ότι, όπου υπάρχουν πανεπιστημιακά νοσηλευτήρια, η ποιότητα των υπηρεσιών φροντίδας είναι αναβαθμισμένη.

Στην Κύπρο, είπε, έχουμε καλά νοσοκομεία, τα οποία βελτιώνονται και η μετεξέλιξη τους σε πανεπιστημιακά, «θεωρούμε ως ΟΣΑΚ ότι, είναι από τις σημαντικότερες  μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων νοσηλευτηρίων, δεδομένων και των υποδομών στον τόπο μας».

Ο κύριος Μιλτιάδους έθεσε και ως επιτακτική ανάγκη τον διαχωρισμό υπηρεσιών, όπως και τη χρηματοδότηση της Υγείας, επένδυση η οποία δεν πρέπει να θεωρείται σπατάλη. Δεν θα διστάσει η ΟΣΑΚ να συγκρουστεί με όσους παρεμβάλλουν εμπόδια στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών Υγείας, κατέληξε.