Λύπη και οργή ταυτόχρονα, που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σπάσουμε το στίγμα σε βάρος των οροθετικών, εξέφρασε μιλώντας στο philenews podcast η Πρόεδρος του ΚΥΦΑ Στέλλα Μιχαηλίδου.

Περιέγραψε τον τραγικό τρόπο με τον οποίο ο καλύτερος της φίλος έφυγε από τη ζωή στα 52 του, παραγκωνισμένος από ένα ολόκληρο σύστημα, ακόμα και το ίδιο το κράτος. Είχε  αποκλειστεί από παντού ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου, με αποτέλεσμα να παρατήσει κάθε προσπάθεια να ζει φυσιολογικά ανάμεσα μας.

Μετά την καταγγελία στη Βουλή για γιατρό που αρνήθηκε να χειρουργήσει οροθετικό άτομο, η κυρία Μιχαηλίδου επικαλέστηκε δύο άρθρα, τα οποία συγκρούονται για το πότε μπορεί ένας γιατρός να αρνηθεί ιατρική πράξη. Επαναφέρει την ανάγκη ενημέρωσης και διαφώτισης για το ότι τα οροθετικά άτομα δεν είναι μεταδοτικά, δύο μήνες μετά τη διάγνωση και τη φαρμακευτική αγωγή τους.

Κρούει κώδωνα κινδύνου για τους 1200 οροθετικούς στην Κύπρο που έχουν μόνο ένα γιατρό, καθώς καταγγέλλει ότι και η μοναδική για οροθετικούς κλινική, η Γρηγόρειος, έχει αφεθεί ασυντήρητη.