Σ’ ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της Λάρνακας εξελίσσεται η αναγραφή συνθημάτων από ανεγκέφαλους, οι οποίοι έχουν ξεφύγει από κάθε όριο.

Θύματα τους αυτή τη φορά ακόμη και οι φοίνικες στο παραλιακό μέτωπο της λεωφόρου Αθηνών, που παρουσιάζει απαράδεκτη εικόνα από την περασμένη Κυριακή.

Οι ανόητοι ανέγραψαν συνθήματα και έκαναν σχέδια στους κορμούς πολλών φοινικιών που βρίσκονται στην πλευρά της θάλασσας, από το ύψος της μαρίνας Λάρνακας μέχρι το Μεσαιωνικό Κάστρο. Κι όλα αυτά στον πιο πολυσύχναστο και τουριστικό δρόμο της Λάρνακας, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν, εν τω μεταξύ, ανθώνες και βιτρίνες καταστημάτων στην πλατεία Ερμού και άλλα σημεία του κέντρου της πόλης, που γέμισαν με συνθήματα ομάδων.

Οι νέοι βανδαλισμοί προκάλεσαν την οργή των κατοίκων, αλλά και του Δήμου Λάρνακας, ο οποίος καταδίκασε με ανακοίνωση την αλόγιστη αναγραφή συνθημάτων στο κέντρο της πόλης, που διενεργήθηκαν, όπως αναφέρει, το  βραδύ της 17ης Μαρτίου 2024. «Ανεγκέφαλοι με τη χρήση σπρέι έχουν λερώσει δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, βιτρίνες καταστημάτων, ανθώνες σε πλατείες και κάποιους από τους κορμούς φοινικιών στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων» σημειώνει ο Δήμος, υποδεικνύοντας πως πρόσφατα έχει προβεί σε εκστρατεία καταπολέμησης της οπτικής ρύπανσης και σβήσιμο συνθημάτων μέσω ειδικού συνεργείου. «Τα αποτελέσματα της εκστρατείας ήταν ορατά και η αλόγιστη αναγραφή συνθημάτων περιορίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Προφανώς κάποιοι όχι μόνο δεν εκτιμούν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Λάρνακας για να διατηρήσει την πόλη μας καθαρή, αλλά συνεχίζουν να καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες» αναφέρει ο Δήμος Λάρνακας. Τέτοιου είδους απαράδεκτες και κακόβουλες ενέργειες, προσθέτει, «δημιουργούν αισθήματα θυμού και αγανάκτησης».

Ο Δήμος Λάρνακας κάλεσε για ακόμα μία φορά την Αστυνομία όπως λάβει μέτρα αστυνόμευσης και  εφαρμόσει μετρά για πάταξη τέτοιων φαινομένων.