Υπογράφηκε σήμερα  στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας από την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου και τον Δήμαρχο Γεροσκήπου, Κυριάκο Χατζηβασίλη, η συμφωνία  Δημόσιας Χρηματοδότησης για την επέκταση και αναβάθμιση του βρεφονηπιακού σταθμού Γεροσκήπου, στο πλαίσιο του Σχεδίου Κρατικών Χορηγιών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η αρμόδια υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή και συνεχάρη τον Δήμο Γεροσκήπου για την πρωτοβουλία του και την άριστη συνεργασία του με τις ΥΚΕ, οι οποίες οδήγησαν στη γρήγορη και αποτελεσματική προώθηση των έργων.

Στον Δήμο Γεροσκήπου, όπως τόνισε, υπάρχει ανάγκη δημιουργίας περισσότερων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι θα λειτουργούν και κατά τις απογευματινές ώρες παρέχοντας τη δυνατότητα στους γονείς να ενταχθούν ή να παραμείνουν στην αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Γεροσκήπου συμμετέχει ήδη στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι τεσσάρων ετών του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης των διδάκτρων σε όλους τους δικαιούχους του Επιδόματος Τέκνου μέχρι και 80%, γεγονός που συμβάλλει ακόμη περισσότερο στη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δρομολογούνται άλλα 34 έργα που αφορούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, πολυδύναμα κέντρα και μικρές κατοικίες φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας.

Αντίστοιχη διαδικασία έγινε σήμερα και για τον βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Δερύνειας.