Μια από τις μαζικότερες εδώ και πολλά χρόνια ήταν η κοσμοσυρροή για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο ιστορικό κέντρο της Πάφου φέτος. Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν κάθε διαθέσιμο χώρο κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου Γρίβα Διγενή από όπου διήλθε η παρέλαση, αλλά και της κεντρικής πλατείας Κέννεντυ όπου κατέληξε.

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι ευνοικές, ο σημερινός εορτασμός μετατράπηκε από ενωρίς το πρωί σε ένα ανθρώπινο ποτάμι που έδωσε διαφορετικό τόνο και κλίμα στο κέντρο της πόλης και συνέτεινε σε ένα από τους πλέον επιτυχημένους εορτασμούς εθνικών επετείων στην Πάφο εδώ και πολλά χρόνια.

Οι σημερινοί εορτασμοί για την 25η Μαρτίου στην Πάφο, άρχισαν το πρωί με την καθιερωμένη Δοξολογία της ημέρας, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού, την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αγωνιστών στον Αγώνα του 1821 και την κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Πέτρος Παπαπολυβίου, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου.

Στην καθιερωμένη παρέλαση στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, την πλατεία Κέννεντυ και την λεωφόρο Ευαγόρα Παλληκαρίδη, συμμετείχαν και φέτος σωματεία και οργανώσεις, μαθητές μέσης, τεχνικής και δημοτικής εκπαίδευσης, πρόσκοποι, καθώς και τμήματα της Εθνικής Φρουράς. Τον χαιρετισμό δέχθηκε από την ειδική εξέδρα μπροστά από το Α’ Λύκειο Πάφου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας με τους λοιπούς επισήμους.

Οι εορτασμοί της ημέρας ολοκληρώνονται με την καθιερωμένη δεξίωση της Μητρόπολης Πάφου, της Εθνικής Φρουράς και του Δήμου Πάφου στη Λέσχη Φρουράς Αξιωματικών, απόψε.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, ο Δήμος Πάφου διοργανώνει Πανδημοτική Εορταστική Εκδήλωση για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και Μουσικοθεατρική Παράσταση με τίτλο: «Από το ΄21 στο ΄55», έργο του Νίκου Παπακλεοβούλου, σε ερμηνεία και σκηνοθεσία Χρήστου Κάλλοου.

Συμμετέχει η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης Πάφου», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου.