Το ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. διαθέτοντας μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συλλογές παιχνιδιών στον κόσμο, δημιούργησε σε συνεργασία με τον Δήμο Αραδίππου και τον οργανισμό “Παιδικό Μουσείο Κύπρου” το μικρό αλλά σημαντικό σε περιεχόμενο και συμβολισμό Μουσείο Παιχνιδιών Αραδίππου το 2014.

Η μακαριστή Κλαίρη Αγγελίδου, μέλος του ιδρυτικού συμβουλίου του ιδρύματος το 2003 αλλά και ως τότε πρόεδρος του Οργανισμού “Παιδικό Μουσείο Κύπρου “, έχοντας ιδιαίτερες ευαισθησίες όσον αφορά την παιδική ηλικία και το παιδί, εξήρε τις προσπάθειες του ιδρύματος και πάντα στήριζε τις προσπάθειες σχετικά με τη δημιουργία μουσείου παιχνιδιών.

Ο Δήμος Αραδίππου, και ιδιαίτερα ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια και αισίως το Μουσείο Παιχνιδιών Αραδίππου κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας. Πρόσφατα έγινε μια αναδιαμόρφωση του σχεδιασμού και της συλλογής του Μουσείου, και πλέον ο επισκέπτης έχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τις βασικες κατηγορίες παιχνιδιών που κατασκευάστηκαν ιστορικά και βασικές πληροφορίες για την κάθε κατηγορία. 

Αυτό σε συνδυασμό με τα διαδραστικά προγράμματα που εφαρμόζονται στο Μουσείο με την καθοδήγηση της παιδαγωγού κ. Μαρίας Ηρακλέους, και την ουσιαστική βοήθεια της υπεύθυνης του μουσείου κ. Έλενας Ζαμπα, ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες, παιδιά και ενήλικες, μια μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα εμπειρία, έστω και με αυτό το μικρό μουσείο. Έγνοια μας και διαχρονικός στόχος μας είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Παιδικής Ηλικίας όπου θα στεγαστούν ολες οι συλλογές του ιδρύματος που έχουν σχέση με το παιδί και την παιδική ηλικία με εκθεσιακούς χώρους και χώρους έρευνας και μελέτης των παιχνιδιών και της ιστορίας τους. 

Το Μουσείο επισκέπτονται καθημερινά σχολεία από όλη την επικράτεια και λειτουργεί κατόπιν ραντεβού με ένα τηλεφώνημα στο 24524601.