Ικανοποίηση επικρατεί στην Αγία Νάπα για το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύεται φέτος, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, για το McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival, στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 4.000 παιδιά σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Η διοργάνωση του φεστιβάλ αναμένεται να φέρει στην περιοχή χιλιάδες άτομα, ενώ εκτιμάται πως από διάφορες χώρες θα αφιχθούν περισσότερα από 2.000.

Το McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival θα πραγματοποιηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας σε δύο φάσεις. Η πρώτη από τις 27 Απριλίου μέχρι την 1η Μαΐου για τις ηλικιακές κατηγορίες Grassroots αγοριών και κοριτσιών και η δεύτερη από τις 10 μέχρι τις 12 Μαΐου για τις ηλικιακές κατηγορίες νέων από 13-17 ετών.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας ανακοίνωσε πως η συμμετοχή ακαδημιών από το εξωτερικό είναι αυξημένη κατά 80% σε σχέση με πέρσι. Ιδιαίτερα θετικό, όπως υπογραμμίζει, «είναι και το γεγονός ότι πέραν των παραδοσιακών χωρών της Μέσης Ανατολής, φέτος σημειώνουμε επίσης συμμετοχές από χώρες όπως η Φιλανδία, η Μάλτα, η Τσεχία, η Πολωνία και η Αγγλία, ενώ υπάρχει συμμετοχή και από αφρικάνικη χώρα την Μποτσουάνα».

Στη φετινή διοργάνωση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 21 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες ξεκινώντας από όσους γεννήθηκαν 2007 μέχρι και το 2018. Στον χώρο του τουρνουά θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα δειγματοληπτικό κέντρο συλλογής δειγμάτων για τις ανάγκες του αρχείου δοτών μυελού των οστών.