Ο Δήμος Λευκωσίας έχοντας ως στόχο να κρατήσει ζωντανά τα έθιμα και την παράδοση, διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά πασχαλινή εκδήλωση σήμερα Τρίτη του Πάσχα, στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμούς (αυγουλοδρομίες, σακουλοδρομίες, ζίζηρος, σχοινί κ.ά.) από το 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου και τραγούδια και χορούς από τον λαογραφικό όμιλο «Ακρίτες Γερίου» και τον λαογραφικό όμιλο «Γρηγόρη Ασσιώτη» Ομόνοιας Άσσιας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πωλούνται σουβλάκια, κρέπες, βάφλες, ποπ-κορν, λουκουμάδες, καφέδες/φραπέ, παραδοσιακά γλυκά, εργόχειρα και άλλα, από συνδέσμους γονέων Α’ & Β’ Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλιού, ΕΚΥΣΥ και 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου.

Επίσης, στο παραδοσιακό καφενείο Καϊμακλίου στην πλατεία, θα πωλούνται μεταξύ άλλων, κυπριακοί καφέδες, λεμονάδα και μαχαλεπί.

Ο κατασκευαστής παραδοσιακών πιθκιαυλιών, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, θα επεξηγεί την τεχνική κατασκευής τους, χαρίζοντας μελωδίες στους παρευρισκόμενους. Επίσης η Ελένη Ρίμπα, θα μιλήσει για τη λαϊκή χειροτεχνία της κεντητικής και υφαντικής, εκθέτοντας έργα της. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Παρόμοιες εκδηλώσεις διοργανώνονται και από άλλους Δήμους και κοινότητες παγκύπρια.

Χθες Δευτέρα του Πάσχα στην Αγία Νάπα οργανώθηκε εκδήλωση με  σούσες, χορούς και τσιαττιστά, πασχαλινά παιχνίδια και θεατρική παράσταση. Ο Δήμος Αγλαντζιάς οργάνωσε εκδήλωση τη Δευτέρα της Λαμπρής με μουσική, χορό και παραδοσιακά παιχνίδια και έθιμα. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στα Λιβάδια Λάρνακας και στο Παραλίμνι.