Αλλαγή του καιρικού σκηνικού, μετά από την παρατεταμένη λιακάδα και τα συνεχόμενα 40άρια, φέρνει μια σφήνα χαμηλών πιέσεων στην τροπόσφαιρα, η οποία προβλέπεται να ρίξει τη θερμοκρασία, δίνοντας παράλληλα συννεφιά, βροχές ακόμη και καταιγίδα.

Όπως ανέφερε στον «Φ» λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, το εν λόγω σύστημα έρχεται από τα δυτικά προκαλώντας αστάθεια στον καιρό μέχρι και αύριο. Ο υδράργυρος σταδιακά φαίνεται να ανεβαίνει πάλι, χωρίς όμως να φτάνει στους 40 βαθμούς. Μάλιστα, δεν αποκλείεται από την Πέμπτη μια νέα βουτιά της θερμοκρασίας.  

Σήμερα στον ουρανό θα παρατηρούνται σύννεφα. Κατά τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθεί τοπικά μεμονωμένη βροχή, ενώ από το μεσημέρι και μετά, οι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται προβλέπεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Την περιοχή θα επηρεάζουν τοπικά ισχυρές ριπές ανέμου. Η θερμοκρασία αναμένεται γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 βαθμούς στα παράλια και στους 25 βαθμούς στα ορεινά. Οι αυξημένες νεφώσεις θα επιμείνουν, τοπικά, και κατά τις βράδυνες ώρες.

Ανάλογες συνθήκες θα επικρατούν και αύριο, καθώς νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών και στο ανατολικό μισό του νησιού.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία από αύριο θα σημειώσει άνοδο, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες