Σφίγγει μετά τα σοβαρά περιστατικά εγκληματικών ενεργειών στη Χλώρακα η θηλιά γύρω από τους παράνομους μετανάστες και όλους όσοι ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες, ντόπιους και ξένους, στην χαμηλή περιοχή Πάφου.

Η Αστυνομία κάνει από το βράδυ της Τετάρτης κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της και σε περιοχές εκτός Χλώρακας, οι οποίες είναι καλά γνωστό ότι μετατρέπονται σταδιακά σε γκέτο παράνομων μεταναστών και εγκεφάλων πίσω από εγκληματικές ενέργειες, όπως οι διαρρήξεις και κλοπές και η εμπορία ναρκωτικών.

Σε αυτά τα πλαίσια ισχυρότατη αστυνομική δύναμη έκανε το συγκεκριμένο βράδυ και χθες επιδρομή και στην Έμπα, μετά την Χλώρακα, προκειμένου να αρχίσει σιγά-σιγά να ξηλώνεται το κύκλωμα που μεταφέρει μετανάστες σε περιοχές όπου θεωρείται ασφαλέστερο για αυτούς να διακινηθούν και να δράσουν μετά την Χλώρακα. Δεκάδες οχήματα και μοτοσυκλέτες της Αστυνομίας, με πολυάριθμο ανθρώπινο δυναμικό δημιουργούν μια ασυνήθιστη εικόνα στη λεωφόρο Έμπας και στην δίοδο προς την Τρεμιθούσα από την πλευρά της Έμπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξηγήσεις από την Κουκκίδη για τη συνάντηση με Σύρο – «Ήρθε απρόσκλητος»

Δίνοντας σαφές στίγμα για την αλλαγή των δεδομένων και για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η πολυάριθμη αστυνομική δύναμη προβαίνει σε προληπτικούς ελέγχους διερχομένων, σε έλεγχους οχημάτων και σε μηχανοκίνητες περιπολίες σε διάφορες περιοχές σε Έμπα, Τρεμιθούσα και Χλώρακα. Ήδη, στα πλαίσια των ελέγχων αυτών το βράδυ της Τετάρτης καταγγέλθηκαν οκτώ οδηγοί στα οχήματα των οποίων εντοπίστηκαν επιθετικά όργανα ή ήταν θετικοί σε νάρκοτεστ.Έξι αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα κατασχέθηκαν επίσης από την Αστυνομία και μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Πάφου για περαιτέρω εξετάσεις.

Είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία προβαίνει σε τέτοιου είδους επιχείρηση στις βορειότερες περιοχές της Χλώρακας και αυτό γίνεται αφού μετά την έναρξη της προσπάθειας για αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή, εκτιμάται ότι είναι εκατοντάδες οι παράνομοι αλλοδαποί και άλλα άτομα με ποινικά κολάσιμη δράση που έχουν μετεγκατασταθεί σε Έμπα και Τρεμιθούσα προκειμένου να βγουν από το πεδίο δράσης των αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο νέες υποθέσεις εναντίον του 47χρονου Σύρου που απειλούσε τους Παφίτες

Στο μεταξύ η υπόθεση της απαγωγής εθνοφρουρού από σύρους φαίνεται ότι δεν ήταν fakenews, όπως αρχικά διέρρεαν οι αρμόδιες αρχές. Αντιθέτως, η Αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στη σύλληψη σύρου 22 ετών σχετικά με την υπόθεση. Πρόκειται ουσιαστικά για το άτομο που κοινοποίησε δια της ανάρτησης φωτογραφιών και πληροφοριών την υπόθεση, ενώ η Αστυνομία καταζητεί άλλους δύο σύρους που έλαβαν μέρος στην απαγωγή κατ’ ισχυρισμό ξυλοδαρμό του εθνοφρουρού, ο οποίος δεν προέβη σε καταγγελία λόγω φόβου.

Παράλληλα η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες άλλων 13 υπόπτων για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια της Κυριακής στη Χλώρακα. Πρόκειται για άτομα που είναι επιπρόσθετα των έξι ατόμων των οποίων οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα τις προηγούμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γέμισαν τα κελιά στην Αστυνομία Πάφου – Mεταφέρουν συλληφθέντες σε άλλους σταθμούς

Συνολικά έχουν συλληφθεί 26 άτομα από την ημέρα που ξέσπασαν τα επεισόδια στη Χλώρακα και πρόκειται τόσο για κύπριους όσο και για αλλοδαπούς. Χαρακτηριστικό δε της μαζικής προσαγωγής ατόμων στα αστυνομικά κρατητήρια, είναι το γεγονός ότι τα κελιά στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου έχουν γεμίσει και ήδη η Αστυνομία μεταφέρει τους συλλληφθέντες σε αστυνομικά κρατητήρια άλλων σταθμών στην επαρχία Πάφου, καθώς και σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις ανά την Κύπρο.