Παραδόθηκε το απόγευμα στον Γενικό Εισαγγελέα το ογκωδέστατο πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, σε σχέση με τις καταγγελίες της Άννας Αριστοτέλους και της Αθηνάς Δημητρίου των Κεντρικών Φυλακών.

Ο κ. Αιμιλιανίδης διορίστηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών, σε βάρος του Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, για κατ’ ισχυρισμόν ενέργειές του μαζί με βαρυποινίτη για να τις πλήξει.

Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, γύρω στις 17:00 έφθασε στη Νομική Υπηρεσία κρατώντας φακέλους με το μαρτυρικό υλικό, το οποίο και παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου τέθηκαν οι εισηγήσεις του, δηλαδή κατά πόσο προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα και εάν ναι, σε βάρος ποιων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», στο ογκωδέστατο πόρισμα Αιμιλιανίδη περιλαμβάνονται πέραν των 55 καταθέσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων από τον χώρο των Κεντρικών Φυλακών και την Υπηρεσία του αξιωματικού.

Μάλιστα, μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης λάμβανε καταθέσεις από την ΥΚΑΝ, προς ξεκαθάρισμα ορισμένων σημείων που προέκυψαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει οτιδήποτε για τα ευρήματά του.

Σήμερα εκπνέει και η διαθεσιμότητα του κ. Κατσουνωτού και όπως ανακοίνωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτός θα επιστρέψει στα καθήκοντά του ή όχι.