Σε δίκη για την ερχόμενη Πέμπτη παραπέμφθηκαν τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΠΟΕΛ – Καρμιώτισσα, την περασμένη Παρασκευή στο ΓΣΠ. 

Εναντίον των δύο συλληφθέντων –34χρονος από το Ιράν και 46χρονος Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας– η Αστυνομία καταχώρησε χθες υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας που αφορά σε τρεις κοινές κατηγορίες, ήτοι:  Συμπλοκή, επίθεση και άρνηση εγκατάλειψης αγωνιστικού χώρου. Επιπρόσθετα, για τον 34χρονο, συμπεριλήφθηκε και κατηγορία που αφορά μεταφορά επικίνδυνου οργάνου στον αγωνιστικό χώρο. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 34χρονος με οδηγίες του Δικαστηρίου παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι 13/10/2022, ενώ ο 46χρονος που βρίσκεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λεμεσό, θα πρέπει να παρουσιαστεί και αυτός στις 13/10/2022 στο Δικαστήριο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διαδικασίας, η Αστυνομία αιτήθηκε διατάγματα αποκλεισμού των δύο κατηγορουμένων από αθλητικούς χώρους, για τα οποία θα αποφασίσει το Δικαστήριο την ερχόμενη Πέμπτη. Τα επεισόδια άρχισαν, όταν παράγοντες της Καρμιώτισσας κατέβηκαν από τα θεωρεία των επισήμων μετά που κάποιος τους εξύβρισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθη 34χρονος στο ΓΣΠ, ανέσυρε μαχαίρι κατά τη διάρκεια επεισοδίων

Άρχισαν οι διαπληκτισμοί και οι επιτηρητές φυγάδευσαν τους παράγοντες της Καρμιώτισσας για να μην υπάρξουν επεισόδια. Τότε, συγκεκριμένο πρόσωπο της φιλοξενούμενης ομάδας, ανέσυρε μαχαίρι. Οι σεκιούριτι παρενέβησαν και τον ανέκοψαν και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Όταν αυτός συνελήφθη διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Ιρανό που βρισκόταν στην Κύπρο παράνομα. Μετά από έρευνες εντοπίστηκε και δεύτερο μαχαίρι στις τουαλέτες του σταδίου. Αργότερα προχθές, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και του 46χρονου επιχειρηματία, μέλους της επίσημης αντιπροσωπείας της Καρμιώτισσας, για το ίδιο περιστατικό, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

ΑΠΟΨΗ: Τα οπαδικά επεισόδια και ο τυφλός επικίνδυνος φανατισμός

Η Αστυνομία προσπάθησε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» να συγκεντρώσει μαρτυρία για το ποιος εργοδοτούσε τον 34χρονο και πώς βρέθηκε στην επίσημη αντιπροσωπεία της Καρμιώτισσας, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν, γι’ αυτό και δεν περιλήφθηκαν στο κατηγορητήριο ζητήματα που αφορούν στην εργοδότησή του.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών μετά την εξέλιξη αυτή, ζήτησε εσωτερική έρευνα για την κατάσταση παραμονής του Ιρανού αλλά και κατά πόσον είχε άδεια εργασίας. Πάντως, το όνομά του ήταν στο δελτίο που έδωσε η Καρμιώτισσα για τα πρόσωπα που συνόδευαν την ομάδα στο ΓΣΠ.

15 Συλλήψεις

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία, η Αστυνομία προχώρησε φέτος σε 15 συλλήψεις για βία στα γήπεδα σε έξι αγώνες, ενώ πέρσι οι συλλήψεις ανήλθαν στις 43 για επεισόδια που σημειώθηκαν σε 22 αγώνες. Από την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου τα επεισόδια βίας στα γήπεδα μειώθηκαν λόγω της απουσίας των οργανωμένων οπαδών. Ωστόσο, από πέρσι άρχισαν σταδιακά να επιστρέφουν στα γήπεδα και φέτος που επέστρεψαν οι οργανωμένοι όλων των ομάδων, η βία έκανε εκ νέου την επανεμφάνισή της στη χειρότερή της μορφή. Αποτέλεσμα, σε τρεις αγώνες σε μια βδομάδα να ξεσπάσουν επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου.