Υπέρ της αναβολής της ψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης νόμου του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, για την ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, τάσσεται ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Με σημερινή επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, ο κ. Προδρόμου εξηγεί ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι κατάλληλες προετοιμασίες από πλευράς Υπουργείου. «Η εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολικό πρόγραμμα θα πρέπει να γίνει συγκροτημένα, να προετοιμαστεί το εποπτικό υλικό, να μελετηθούν/προετοιμαστούν και με την απαραίτητη επιμόρφωση οι διδακτικές δυνατότητες και να υπάρξει πρόνοια για το προσωπικό», τονίζει ο υπουργός.

Την ίδια ώρα προειδοποιεί ότι «τυχόν απόφαση με μια γενική νομοθετική διάταξη και προβλήματα συνταγματικής τάξης έχει και επιφέρει ενδεχομένως δαπάνη που δεν έχει «προϋπολογισθεί, αλλά κυρίως θα είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστεί».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακρύς ο δρόμος ακόμη για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Όπως τονίζει, «τυχόν έγκριση της νομοθετικής πρότασης τώρα, χωρίς τις άλλες απαραίτητες διεργασίες και προετοιμασία, και θα περιέπλεκε την κατάσταση και δεν θα είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση νόμου, που ζητά να αναβληθεί ο κ. Προδρόμου, έχει ως στόχο να καταστεί υποχρεωτική η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια επιστολή ο κ. Προδρόμου επισυνάπτει σχετική γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Εισήγηση του Υπουργείου είναι να συνεχιστεί ο σχεδιασμός που έχει ξεκινήσει για την εισαγωγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, σε συνεργασία με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής που θα τηρείται διαρκώς ενήμερη, και ενδεχομένως και με άλλες Επιτροπές, και να δοθεί ο χρόνος ούτως ώστε να προωθηθεί, μετά και τις αναγκαίες διαβουλεύσεις, πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για την αναγκαία αλλαγή στα Ωρολόγια Προγράμματα των σχολείων.

Η επιστολή Προδρόμου έρχεται στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε η επιστολή του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, που κατέθεσε στη σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων, με την οποία ζήτησε αναβολή της ψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης νόμου του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, για την ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε μέσω της επιστολής του την αναβολή της συζήτησης του θέματος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ, των Οικολόγων και του ΔΗΣΥ.