Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία για τη μεγάλη διαμαρτυρία που ετοιμάζουν οργανώσεις έξω από τη Βουλή, για να διαμαρτυρηθούν για το ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ, Γεώργιος Γρίβας Διγενή, χαρακτηρίζεται ως ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα. 

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις, που προέκυψαν από τις αναφορές στη Βουλή, οργανωμένα σύνολα θα δώσουν το «παρών» τους στις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από τη Βουλή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. 

Η Αστυνομία υπό τον φόβο επεισοδίων κατήρτησε ειδικό σχέδιο δράσης, που περιλαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή θα κλείσει στις 16:00. Σε επιστράτευση αναμένεται να τεθούν μέλη από τις αντιοχλαγωγικές ομάδες, ενώ θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με… Γρίβα κρατούν ψηλούς τους τόνους της προεκλογικής

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα Γεωργίου Γρίβα Διγενή αναφέρει σχετικά, «σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας ενάντια στις προθέσεις των κομμάτων της Διχόνοιας «ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ». 

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν και οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι αναφέρουν μέσω ανακοίνωσής τους ότι, «τέτοια λεβεντογενιά, με ηρωικούς νεκρούς, και τιτάνας αγωνιστάς, ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά πάντα νικά. Αιωνία η μνήμη των νεκρών αγωνιστών μας. Ζήτωσαν οι αγωνισταί μας. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΝΙΚΑ…. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΣΥ.ΦΙ Δυτικά Προάστια Απόλλων ΘΥΡΑ 1, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «συνιστά πάνω απ’ όλα πρόκληση για το σύνολο του κυπριακού λαού όπως και για το σύνολο του Έθνους να σπιλώνονται εθνικοί ήρωες οι οποίοι ανάλωσαν εαυτόν μέχρι βαθέος γήρατος πολεμώντας στην πρώτη γραμμή για την τιμή και τα συμφέροντα της πατρίδας. Και αυτή η πρόκληση δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη».