Γιατροί και άλλοι εμπλεκόμενοι αναμένεται να κληθούν στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια, που υπέβαλε η οικογένεια του 66χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος απεβίωσε προχθές το πρωί σε ιδιωτικό νοσοκομείο της πόλης που είναι συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ.

Πρόκειται για τον 66χρονο κυνηγό ο οποίος στις 13/11/2022 τραυματίστηκε σοβαρά στην κνήμη του αριστερού του ποδιού όταν σε κάποια στιγμή ενώ περπατούσε, γλίστρησε με αποτέλεσμα να του πέσει το ΔΟΚΟ στο έδαφος και το όπλο να εκπυρσοκροτήσει. Έκτοτε ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο όπου και είχε υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, ωστόσο κατέληξε προχθές με τους οικείους του να επιρρίπτουν ευθύνες στους γιατρούς του νοσηλευτηρίου. Η τελευταία χειρουργική επέμβαση αφορούσε αφαίρεση χολής και κοίλης, με τον 66χρονο να μην επανέρχεται καθώς έπεσε σε κώμα.

Σε δημόσιες τοποθετήσεις του, ο γιος του εκλιπόντος Παντελής Γάλλος, υποστήριξε πως ο πατέρας του άρχισε να παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία όπως υποστήριξε, οι θεράποντες ιατροί απέδωσαν στην παρατεταμένη νοσηλεία του. Σημείωσε ακόμη πως κατά την παραμονή του στο νοσηλευτήριο εντοπίστηκαν και άλλα προβλήματα υγείας, με τους γιατρούς να κρίνουν σκόπιμο να τον υποβάλουν σε περαιτέρω επεμβάσεις. Ακολούθησε, είπε, επέμβαση στη χολή και κοίλη, ωστόσο όταν τέλειωσε το χειρουργείο αντιλήφθηκε πως ο πατέρας του δεν ήταν καλά. «Του έκαναν αξονικό και βρήκαν εσωτερική αιμορραγία, η οποία επηρέασε τους νεφρούς και άλλα όργανα. Την ίδια μέρα του έκαναν νέα χειρουργική επέμβαση για την αιμορραγία και από τότε ο πατέρας μου ήταν σε καταστολή, με οξυγόνο και με μηχάνημα αιμοκάθαρσης, ενώ εντοπίστηκε και λοίμωξη στους πνεύμονες», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 70 γιατροί άνω των 75 στο ΓεΣΥ – Υπό μελέτη σχέδιο

Χθες διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 66χρονου από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, στην παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή, Μάριου Ματσάκη, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια.

Μετά και την καταγγελία των οικείων του 66χρονου στην Αστυνομία, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού αναμένεται να προχωρήσουν σε καταθέσεις από τους ιατρούς του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου και να παραλάβουν τον ιατρικό φάκελο με όλα τα έγγραφα του θανόντος για να αρχίσει η διερεύνηση της ενδεχόμενης ιατρικής αμέλειας.

Επίσης, το ΤΑΕ Λεμεσού αναμένεται να αποταθεί με επιστολή στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ζητώντας όπως διοριστεί ερευνών λειτουργός με συγκεκριμένη ειδίκευση όπου θα βοηθήσει την ανακριτική ομάδα με τις ιατρικές του γνώσεις. Με τον διορισμό του λειτουργού και αφού ολοκληρωθεί όλο το ανακριτικό έργο, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω χειρισμό και οδηγίες.