Στην αναμονή βρίσκεται η οικογένεια του Θανάση Νικολάου αλλά και ο δικηγόρος της για τις έρευνες της Αστυνομίας, προειδοποιώντας παράλληλα πως αν δεν υπάρξουν σύντομα εξελίξεις θα προχωρήσουν με δικές τους ενέργειες.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια στον τιτάνιο αγώνα της για δικαίωση, Λουκής Λουκαΐδης, δήλωσε στον «Φ» ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή όλων και πως προτίθεται, στην περίπτωση που δεν έχει ενημέρωση από τη Νομική Υπηρεσία εντός των επόμενων ημερών, να προχωρήσει με δικές του ενέργειες. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, προτίθεται να προχωρήσει με την καταχώρηση ιδιωτικής ποινικής δίωξης κατά τεσσάρων προσώπων, όπως αυτοί κατονομάζονται στο πόρισμα των δύο ποινικών ανακριτών Μάτσα και Αλεξόπουλου. 

Οι τρεις αφορούν τους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού που είχαν την ευθύνη της καθοδήγησης της έρευνας και έδωσαν τη διαταγή να διερευνηθεί ο θάνατος του Θανάση ως minor, δηλαδή ως μικροαδίκημα και όχι ως έγκλημα. Επίσης, ιδιωτική ποινική δίωξη ενδέχεται να γίνει και κατά του ιατροδικαστή που είχε εξετάσει τη σορό του Θανάση και είχε διαπιστώσει ότι ο θάνατός του οφειλόταν από πτώση από ύψος. Επίσης, ο κ. Λουκαΐδης όπως συμπλήρωσε, θα προχωρήσει παράλληλα και με αγωγές κατά των τεσσάρων προσώπων, στην περίπτωση πάντα που δεν γίνουν ενέργειες από πλευράς Γενικού Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η οικογένεια του Θανάση εκφράζει παράπονο ότι βρίσκεται στο σκοτάδι σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγει τετραμελής ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας εδώ και τρεις μήνες, αφότου παραδόθηκε το πόρισμα των δύο ποινικών ανακριτών. Παρόλο ότι είχε πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, των ανακριτών και της οικογένειας, εντούτοις έκτοτε δεν υπήρξαν νέα, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει η οικογένεια και ο δικηγόρος της, να μην γνωρίζουν πού έφτασαν τα πράγματα. Σημειώνεται ότι ήδη εκκρεμεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αγωγή της οικογένειας από το 2015 εναντίον της Δημοκρατίας, με την οποία αξιώνονται αποζημιώσεις για παραβίαση δικαιωμάτων, συνεπεία του τρόπου διερεύνησης της υπόθεσης.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η έρευνα της Αστυνομίας ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών. όπου στο φάκελο θα περιλαμβάνεται και σημείωμα των ανακριτών για τα ευρήματα που προέκυψαν από τις έρευνες και ανακρίσεις τους. 

Από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας μας αναφέρθηκε ότι η έρευνα ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί, γι’ αυτό και δεν έχει ενημερωθεί η οικογένεια. Επίσης, μας ειπώθηκε ότι στις έρευνες συνδράμει και ο εκ των ποινικών ανακριτών Αντώνης Αλεξόπουλος τον οποίο είχε εισηγηθεί η οικογένεια για να διοριστεί.

Σημειώνεται ότι η αστυνομική έρευνα διατάχθηκε ώστε να καταβληθούν προσπάθειες να εντοπιστούν οι ένοχοι για τον θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού. Σύμφωνα με τα πορίσματα παθολογοανατόμων που εξέτασαν το υοειδές οστό του Θανάση, ο θάνατός του προήλθε από στραγγαλισμό, εξού και το οστό αυτό βρέθηκε σπασμένο. Οι ποινικοί ανακριτές Μάτσας – Αλεξόπουλος στο πόρισμά τους αναφέρουν ότι ο Θανάσης ξυλοκοπήθηκε άγρια σε παραλιακή τοποθεσία, όπου εκεί κάποιος τον άρπαξε από τον λαιμό και τον στραγγάλισε.