Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στο ΤΑΕ Λεμεσού οι συχνές συμπλοκές και επιθέσεις μεταξύ αλλοδαπών, οι οποίοι επιλέγουν να λύσουν τις διαφορές τους με ρόπαλα, σκεπάρνια, ξύλα και μαχαίρια. Την ίδια ώρα οι περίοικοι σε περιοχές που εκτυλίσσονται τέτοια φαινόμενα, εκφράζουν ανησυχίες και φόβο για την όλη κατάσταση.

Αιτία της νέας επίθεσης που σημειώθηκε προχθές το βράδυ σε βάρος δύο Σύρων, ηλικίας 19 και 17 ετών, είναι οι προσωπικές διαφορές που έχουν με άλλους ομοεθνείς τους. Από τις εξετάσεις και τις μέχρι στιγμής καταθέσεις, φαίνεται πως τις προηγούμενες ημέρες τα δύο αδέλφια διαφώνησαν για προσωπικά θέματα με άλλους ομοεθνείς τους στον χώρο εργασίας τους. Λόγω της φιλονικίας επενέβησαν και άλλοι ομοεθνείς τους, οι οποίοι φέρεται να είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη με τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού να αναζητούν τα στοιχεία των δέκα κουκουλοφόρων, ώστε να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Μέχρι χθες το μεσημέρι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός προσώπου. Οι ανακριτές παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια από τη σκηνή, ενώ μελετούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τα οποία ενδεχομένως να κατέγραψαν τις κινήσεις των κουκουλοφόρων, καθώς και τους αριθμούς εγγραφής των οχημάτων τους. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 23:30 στη Μέσα Γειτονία, όταν δέκα άτομα τα οποία φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ξύλα και σκεπάρνια, εισήλθαν εντός της οικίας και ξυλοφόρτωναν δύο αδέλφια, τραυματίζοντάς τα ελαφρά. Δεν έφτανε, όμως, αυτό, με τα αντικείμενα που κρατούσαν έσπασαν τις τζαμόπορτες της κατοικίας και τα τζάμια των παραθύρων. Από το μένος τους δεν γλίτωσε ούτε και το όχημα των δύο θυμάτων, με τους δράστες να σπάνε και όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου.

Ακολούθως οι κουκουλοφόροι επιβιβάστηκαν σε τρία ξεχωριστά οχήματα και αναχώρησαν από τη σκηνή. Τα δύο αδέλφια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και έλαβαν εξιτήριο.

Η Αστυνομία είχε κληθεί και στο παρελθόν για παρόμοιο περιστατικό στη συγκεκριμένη κατοικία, όπου τότε διέμεναν συγγενικά πρόσωπα των δύο Σύρων. Οι περίοικοι της περιοχής της Μέσα Γειτονίας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που απέστειλαν στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 αλλά και χθες, ζητούν εκ νέου προστασία καθώς, όπως αναφέρουν, ανησυχούν και εκφράζουν φόβους για τη σωματική τους ακεραιότητα.