Τους τελευταίους μήνες, κλέφτες πολυτελείας αρπάζουν πανάκριβα αυτοκίνητα και τα εξαφανίζουν αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό. Προχώρησαν ακόμη ένα βήμα το οποίο καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό, τόσο των ιδίων όσο και των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, οι κλέφτες φέρονται να συνεργάζονται με άτομα τα οποία εισήγαγαν σύστημα απενεργοποίησης των σύγχρονων συσκευών τα οποία είναι εγκατεστημένα κυρίως σε αυτοκίνητα πολυτελείας.

Θεωρητικά, τα οχήματα αυτά, λόγω των συστημάτων ασφαλείας που διαθέτουν, δεν μπορούν να κλαπούν ή δεν μπορούν να κλαπούν χωρίς να εντοπιστούν αφού ο ιδιοκτήτης μπορεί να παρακολουθεί που βρίσκεται το όχημά του, ανά πάσα στιγμή.

Το θέμα της κλοπής έφερε στην επιφάνεια ο βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης ο οποίος το ενέγραψε προς συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Μεταφορών. Ο κ. Παπαδούρης ανέφερε στον «Φ», πως η συσκευή απενεργοποίησης των συστημάτων τα οποία τηρούν ενήμερο τον ιδιοκτήτη των υπερπολυτελών αυτών οχημάτων, είναι ακριβή και διερωτήθηκε ποιος θα δαπανούσε τόσα χρήματα για να την αγοράσει, από πού προμηθεύτηκε τη συσκευή, αν είναι επιτρεπόμενη η εισαγωγή της και αν όχι, πώς πέρασε στην Κυπριακή Δημοκρατία; Αν η εισαγωγή τέτοιων συστημάτων μπορεί να γίνει νόμιμα υπάρχει θέμα προς συζήτηση ενώ την ίδια στιγμή, αν απαγορεύεται να περάσουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, πρέπει να δοθούν απαντήσεις ως προς το πού ενδεχομένως να υπάρχει τρύπα μέσω της οποίας περνούν, είπε ο κ. Παπαδούρης.

Όπως ανέφερε, το τελευταίο κρούσμα για το οποίο έλαβε γνώση, αφορά πολυτελές όχημα το οποίο είχε κλαπεί στη Λεμεσό και το οποίο βρέθηκε όχι επειδή εντοπίστηκε το στίγμα του, το οποίο είχε απενεργοποιηθεί από αυτούς που το έκλεψαν, αλλά για άλλους άσχετους λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο κ. Παπαδούρης, ο οποίος είχε εγγράψει προς συζήτηση και το θέμα της κλοπής καταλυτών από οχήματα, εξέφρασε την άποψη πως πίσω από τέτοιες υποθέσεις κλοπών δυνατόν να υπάρχουν ντόπιοι οι οποίοι επιδίδονται σε διάφορα ποινικά αδικήματα καλυπτόμενοι πίσω από φαινομενικά νόμιμες επιχειρήσεις, ενώ η βρόμικη δουλειά της κλοπής διενεργείται από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες, ντόπιων ή ξένων, οι οποίοι είτε επειδή βρήκαν τρόπο για εύκολο κέρδος είτε για να ικανοποιήσουν κάποιες ανάγκες τους, πείθονται να επιδοθούν σε κλοπές αυτού του είδους.

Λόγω και της εξειδίκευσης που απαιτείται για το χειρισμό κάποιων συσκευών αλλά και του ενδεχομένου η απάτη να είναι «εισαγόμενη», δεν απέκλεισε την πιθανότητα, να μην είναι Κύπριοι οι εγκέφαλοι και εκτελεστικά όργανα Κύπριοι ή ξένοι τους οποίους επιστρατεύουν στη συνέχεια. 

Ο κ. Παπαδούρης δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο, τα αδικήματα της κλοπής να συνδέονται με άλλα άσχετα, αλλά επίσης σοβαρά αδικήματα.

Το θέμα που ενεγράφη στην επιτροπή Μεταφορών φέρει τον τίτλο, «Η αύξηση της κλοπής ιδιωτικών οχημάτων και η πιθανή παραχώρηση περαιτέρω νομοθετικών ρυθμίσεων για εντοπισμό τους».

Όπως είχε αναφέρει ενώπιον της επιτροπής ο κ. Παπαδούρης, ένα από τα ενδεχόμενα που πρέπει να εξεταστούν είναι και η μεταφορά των υπερπολυτελών αυτών οχημάτων στα κατεχόμενα, μέσω της σημείων της Πράσινης Γραμμής. Η άλλη εκδοχή είναι να βρέθηκε τρόπος επανεξαγωγής των οχημάτων με διάφορους τρόπους, είτε ακόμη να εξακολουθούν να βρίσκονται στην Κύπρο για σκοπούς μελλοντικής εκμετάλλευσης τους.

Ο επί του Τύπου εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Χρίστος Ανδρέου ανέφερε στον «Φ», ότι κλοπές οχημάτων καταγγέλλονται αλλά κυρίως αφορούν περιστατικά παράλειψης του ιδιοκτήτη είτε ξεχνώντας τα κλειδιά εντός του οχήματος, είτε εγκαταλείποντας τα ανοικτά για μερικά λεπτά, χωρίς να περάσει από το μυαλό τους ότι δυνατόν να βρεθεί κάποιος να τα κλέψει.

Εξάλλου, όσον αφορά κομπίνες με πολυτελή οχήματα, αυτά αφορούν κυρίως αλλοίωση του αριθμού πλαισίου τους, συνήθως στο εξωτερικό, και η μεταφορά και πώλησή τους στην Κύπρο. 

Πώς λειτουργούν οι συσκευές εντοπισμού

Υπενθυμίζεται, πως ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μεταφορών ο βουλευτής κ. Χρύσανθος Σαββίδης, επικαλούμενος έρευνα, ανέφερε ότι από το 2020 και εντεύθεν έχουν κλαπεί 1.638 οχήματα εκ των οποίων μόνο το ένα τρίτο έχουν εντοπιστεί. Ανέφερε δε, πως σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα οχήματα αυτά καταλήγουν στα κατεχόμενα. Όσον αφορά τις συσκευές GPS που χρησιμοποιούνται για εντοπισμό οχημάτων, οι οποίες είτε είναι ενσωματωμένες σε καινούρια οχήματα είτε εγκαθίστανται στη συνέχεια σε μεταχειρισμένα, μας ελέχθη πως παρέχουν τη δυνατότητα εντοπισμού ενός κινούμενου αντικειμένου, το οποίο μπορεί να επιτηρείται από μακριά, ακόμη και 24 ώρες το 24ωρο στο χάρτη. Η επιτήρηση/παρακολούθηση του οχήματος μπορεί να γίνεται από κινητό τηλέφωνο, από ηλεκτρονικό υπολογιστή ή και tablet. Ο κάτοχος της συσκευής αποκτά πρόσβαση στην υπηρεσία παρακολούθησης μέσω κωδικού. Το μέγεθός τους, μπορεί να είναι ανάλογο ενός αναπτήρα και τοποθετείται σε σημείο το οποίο δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, ώστε να αποτρέπεται η αφαίρεσή του. Κάποια από τα συστήματα αυτά, μετά την ενεργοποίηση τους, όταν επιχειρηθεί η κλοπή του οχήματος, στέλνουν ειδοποίηση στον κάτοχό του μέσω sms, viber, email κ.ο.κ.. Η ενημέρωση στέλνεται, είτε επιχειρήσει κάποιος να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα του οχήματος είτε ακόμη και να το ρυμουλκήσει ενώ αυτό είναι σταθμευμένο. Κάποιες συσκευές παρέχουν τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη ενός οχήματος να απενεργοποιήσει τον κινητήρα από μακριά.