Συγκεκριμένες διαδικασίες ακολουθούν οι τράπεζες σε περίπτωση που υπάρχει έστω μια υποψία για κρούσμα σε κατάστημα από τον κορωνοϊό.

Όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά κλείνουν συχνά καταστήματα για προληπτικούς λόγους, κι αυτό αφορά γραφεία και υπηρεσίες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΤΥΚ: Οι τράπεζες να καλύψουν τους ευάλωτους υπαλλήλους

Η διαδικασία που ακολουθείται στα καταστήματα είναι με την πρώτη υποψία, το κατάστημα να κλείνει. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται αν υπάρχει θετικό ή αρνητικό κρούσμα.

Στην περίπτωση του θετικού, η διαδικασία προβλέπει 15 ημέρες να είναι κλειστό το κατάστημα και περιλαμβάνει ιχνηλάτηση, περιορισμό των υπαλλήλων και απολύμανση των χώρων και των γραφείων.

Αν επιβεβαιωθεί πως είναι αρνητικό, τότε πάλι κλείνει το κατάστημα αλλά για δύο ημέρες. Στο ενδιάμεσο γίνεται απολύμανση. Δύο μέρες μετά την επιβεβαίωση πως είναι αρνητικό το άτομο, τότε ανοίγει ξανά το κατάστημα.

Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει αρκετά καταστήματα και άνοιξαν λίγες μέρες αργότερα, καθώς τα κρούσματα ήταν αρνητικά. «Το ότι μπορεί ένα κατάστημα να κλείσει για κάποιες μέρες, δεν σημαίνει αυτόματα και πως υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο.  

 
Philenews/Insider