Απαράδεκτη υποστηρίζει ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ ότι είναι η συνεργασία της «ε/κ διοίκησης», όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη διοίκηση του στρατηγού Χαφτάρ, που είναι ενάντια στην κυβέρνηση της Λιβύης, ιδιαίτερα όσον αφορά τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τατάρ αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και δεσμεύεται να προστατεύσει τα εθνικά στρατηγικά συμφέροντα των Τ/κ και της Τουρκίας.
 
Ανάφερε επίσης ότι παρακολούθησε με ανησυχία τις επαφές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Akile Salih, που είναι υπέρ του στρατηγού Χαφτά, όπως έγραψε, με την ε/κ πλευρά και τις πολιτικές του επιδιώξεις εναντίον της Τουρκίας. Αυτή η επίσκεψη, πρόσθεσε, δείχνει ότι πρέπει να επαναξιολογηθεί η στάση της τ/κ πλευράς στο Κυπριακό και την εξωτερική πολιτική με μια ευρύτερη αντίληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τουρκία: «Όχι» αντιπολίτευσης για στρατό στη Λιβύη

Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν από την Τουρκία με την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης σχετικά με την αμυντική συνεργασία και την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας αποτέλεσαν ορόσημο στην γεωπολιτική της ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ υποστηρίζοντας επίσης ότι η ταχέως αναπτυσσόμενη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της ενέργειας μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτος, «είναι επίσης ένα κρίσιμο κομμάτι αυτής της μεγάλης στρατηγικής εικόνας».
 
«Το τουρκικό έθνος είναι ένα μεγάλο έθνος που κυριάρχησε στη Μεσόγειο για αιώνες. Δεν είναι δυνατόν να γράψουμε και να εξηγήσουμε την ιστορία της λεκάνης της Μεσογείου χωρίς τουρκική ιστορία. Κάθε προσπάθεια για την στέρηση του τουρκικού έθνους από τον πλούτο της Μεσογείου παρακολουθείται στενά από εμάς και έχουμε αποφασιστικότητα με την Τουρκία για να την αποτρέψουμε», ανέφερε ο κ. Τατάρ.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ