To Top
21:18 Τετάρτη
22 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Το θέμα βιασμού της 19χρονης Αγγλίδας και η Κύπρος
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΣΤΟΛΕΣ • Το θέμα βιασμού της 19χρονης Αγγλίδας και η Κύπρος
  13 Ιανουαρίου 2020, 10:04 πμ  
Ο Α. Χατζηαντώνης γράφει την άποψή του για την υπόθεση της νεαρής Αγγλίδας.
Το θέμα με τον (υποτιθέμενο;) βιασμό της 19χρονης Αγγλίδας, το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή Αγ. Νάπας, νομίζω παρατράβηξε. Του δόθηκε περισσότερη σημασία, από όσο θα έπρεπε. Αλλά, έχουμε και τους Βρετανούς, να ζητάνε και τα ρέστα από πάνω. Εκπρόσωπος του Foreign Office, δήλωσε: «Έχουμε εξαιρετικές ανησυχίες για το θλιβερό αυτό θέμα και τις εγγυήσεις ότι έγινε μια δίκαιη δίκη...». Και στο Twitter, ανοίχθηκε ιστοσελίδα που ζητά ένα μποϊκοτάζ εναντίον της Κύπρου. Υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ασφαλές μέρος διακοπών, για μια γυναίκα. Είναι ένα μέρος, όπου υποστηρίζεται ο... βιασμός, υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδα. Αυτό κι αν είναι εξωφρενικό! Ένα νέο κορίτσι, θεληματικά να κάνει έρωτα με κάποιον και αυτοί οι κύριοι που ανέλαβαν να την υποστηρίξουν, να μιλούν για… βιασμό! Και τι έγραφε το πανό, που κρατούσαν; Έγραφε: «You are the rapist!».
Ε, αυτό, να μου επιτραπεί να πω, ότι είναι άνω ποταμών! Η φράση αυτή, να μου επιτρέψετε να εξηγήσω για όσους δεν την γνωρίζουν, σημαίνει υπερβολικά παράδοξο, εξοργιστικό, ανυπόφορο, απαράδεκτο. Προέρχεται δε, από το γεγονός ότι η ροή ενός ποταμού, ακολουθεί πάντοτε την ίδια πορεία: Από το βουνό, προς τη θάλασσα.
Είδαμε και την ομάδα γυναικών, με καλυμμένα τα στόματα με μια ταινία, που έδειχνε ότι τα στόματά τους ήσαν ραμμένα. Τι υπονοεί αυτό; Δεν κατάλαβα... Μήπως, ότι στην Κύπρο έχουμε δικτατορία, μισογυνισμό, ή κάτι τελοσπάντων, σαν το καθεστώς καταπίεσης των γυναικών -όπως στη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα- που νομίζω, μόλις πριν λίγο καιρό επετράπη στις εκπροσώπους του ωραίου φύλου να οδηγούν αυτοκίνητο; Προσέξατε και το άλλο; Ούτε με το Κυπριακό δεν ασχολήθηκε σε τέτοια έκταση ο βρετανικός Τύπος. Στο θέμα, αναφέρονται οι εφημερίδες Daily Telegraph, Sun (λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή;), η Daily Mail και ο Independant έχει και φωτογραφία της κοπέλας. Μα, νομίζω, τα πράγματα είναι απλά. Στις 17 Ιουλίου 2019, καταγγέλλει βιασμό της από 12 νεαρούς από το Ισραήλ, ενώ δέκα μέρες αργότερα, αναιρεί την πρώτη καταγγελία, λέγοντας ότι ήταν ψευδής! Και εμείς, ως οι μέσοι πολίτες μιας χώρας, μαθαίνουμε ότι, ενώ είχε συναινετικά και κατόπιν ελεύθερης βούλησης, ερωτική συνεύρεση με τον ένα εξ αυτών, εκνευρισμένη όταν αντιλήφθηκε ότι οι υπόλοιποι βιντεογραφούσαν την σκηνή, προέβη στην απαράδεκτη αυτή καταγγελία. Δεν θέλω να πάρω θέση υπέρ ή εναντίον της κοπέλας, αλλά νομίζω, όπως τόνισα και στην αρχή, έχει παρατραβήξει σε χρόνο εκδίκασης, ή και σε δημοσιότητα, το όλο ζήτημα. Και μιλάμε για κάτι όχι ιδιαιτέρως σοβαρό, κατά την γνώμη μου. Μια επιπολαιότητα μιας νεαρής κάτω των είκοσι ετών. Πόση ωριμότητα είχαμε εμείς, σε τέτοια ηλικία; Αυτό που με ενοχλεί, αλλά και δεν είμαι βέβαιος αν αληθεύει, είναι οι κατηγορίες της, ότι η Αστυνομία, μέλη του αστυνομικού σώματος που της πήρε κατάθεση δηλαδή, την πίεσε να αλλάξει την αρχική της κατάθεση, ή εκδοχή για όσα συνέβησαν. Δεν νομίζω να έγινε κάτι τέτοιο. Απλά, αντελήφθη το λάθος της και επινόησε αυτό το σενάριο για να ελαφρύνει κάπως τη θέση της.
Η ποινή για τέτοιου είδους ελαφρά ποινικά αδικήματα, έτσι χαρακτηρίζεται η δημόσια βλάβη η οποία καταλογίζεται στην νεαρή, αν ορθώς το συγκράτησα στις Ειδήσεις, επισύρει φυλάκιση μέχρι ένα έτος, ή καταβολή προστίμου 1.710 ευρώ. Ή και τα δύο. Καταλήγοντας. 
Νομίζω, ότι αρκετά τιμωρήθηκε για μια νεανική επιπολαιότητα. Εξάλλου είχε λευκό μητρώο και εκτός των άλλων, έχασε και τον πρώτο χρόνο από τις πανεπιστημιακές της σπουδές. Για να μην πούμε και κάτι για την ταλαιπωρία και τον διασυρμό της.
Ας αφεθεί να πάει να συνεχίσει ήρεμα τη ζωή της. Το μάθημά της, το πήρε. Αρκετά κράτησε αυτό το θέμα. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα, που απασχολούν τους δικαστές.
 
  Α. Χατζηαντώνης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...