Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στην Τουρκία η φωτογράφιση ενός μοντέλου έξω από το Kocatepe, το μεγαλύτερο τζαμί στην Άγκυρα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η Ezgi Cabeci, ποζάρει στο Kocatepe υπό τις οδηγίες του Bilal Kisa φορώντας ένα κοντομάνικο μπλουζάκι που αφήνει την κοιλιά της ακάλυπτη, ένα λευκό μαντίλι, ένα ροζάριο.

Οι μουσουλμάνοι ή όσοι επισκέπτονται τζαμιά φορούν φαρδιά και καθαρά ρούχα που καλύπτουν το σώμα και οι γυναίκες συνήθως φορούν μαντήλα. Έτσι, όπως αναφέρει το turkishminute.com, η φωτογράφιση έξω από το τζαμί θεωρήθηκε «ακατάλληλη και πράξη ασέβειας» από ορισμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαδηλώσεις κατά της Σουηδίας σε μουσουλμανικές χώρες για τη βεβήλωση του Κορανίου

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα social media για «προσβολή των θρησκευτικών αξιών» και ο φωτογράφος και το μοντέλο συνελήφθησαν.

«Ζητώ συγγνώμη» – Απολογήθηκε ο φωτογράφος

Ο Kisa ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι «το έργο παρέκκλινε από τον σκοπό του». Επέμεινε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλλει το Ισλάμ ή τους μουσουλμάνους και να δείξει ότι ακόμη και όσοι έχουν αποστασιοποιηθεί από τα τζαμιά να δουν ότι μπορούν να βρουν την ηρεμία σε ένα τέτοιο μέρος.

Ο φωτογράφος διέγραψε επίσης τις φωτογραφίες από τον λογαριασμό του στα social media και δήλωσε ότι ανησυχεί για τις οργισμένες αντιδράσεις καθώς κάποιοι έφτασαν στο σημείο να τον αποκαλέσουν «προδότη».

«Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους πλήγωσα ή προσέβαλα άθελά μου» καταλήγει ο φωτογράφος.

philenews / in.gr