Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη Γάζα την Παρασκευή αφού ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που ζουν βόρεια της Γάζας να μετακινηθούν νότια, σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) το Σάββατο.

Πριν από την προειδοποίηση, περισσότεροι από 400.000 Παλαιστίνιοι είχαν εκτοπιστεί εσωτερικά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Χαμάς, η μαχητική ομάδα που ελέγχει τη Γάζα, προέτρεψε τους ανθρώπους να μείνουν στη θέση τους, αποκαλώντας την ισραηλινή οδηγία «ψυχολογικό πόλεμο».

Εν τω μεταξύ, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) ανακοίνωσε ότι μοίρασε τρόφιμα σε 135.000 ανθρώπους σε καταφύγια σε όλη τη Γάζα την Παρασκευή, αλλά προειδοποίησε ότι «οι ανθρωπιστικές προμήθειες εξαντλούνται».

Η OCHA πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στη Γάζα δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε νερό.

Στους 16 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών στη Δυτική Όχθη χθες

Ο απολογισμός των νεκρών στη Δυτική Όχθη αυξήθηκε στους δεκαέξι Παλαιστίνιους χθες Παρασκευή, με το σύνολο των θανάτων να φθάνει τους τουλάχιστον 51 από την 7η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα.

protothema.gr