Η αίτηση για αμερικανική βίζα του πρίγκιπα Χάρι παραδόθηκε σε δικαστή, με τους δικηγόρους του Τζο Μπάιντεν να φέρονται να επιβεβαίωσαν πως συμμορφώθηκαν με δικαστική απόφαση για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Υπάρχει διαμάχη γύρω από το καθεστώς μετανάστευσης του πρίγκιπα Χάρι μετά από μήνυση που ξεκίνησε από το The Heritage Foundation. Είχαν καταθέσει αίτημα για να ανακαλύψουν στα έγγραφα του πρίγκιπα Χάρι αν είπε ψέματα για τη χρήση ναρκωτικών στην αίτησή του.

«Ενημερώνεται το δικαστήριο πως συμμορφώθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου της 7ης Μαρτίου 2024, υποβάλλοντας δηλώσεις με συνημμένα αρχεία» σημειώνεται σύμφωνα με το Newsweek.

«Τα δικαστήρια θεωρούν σταθερά ότι η βίζα ή το καθεστώς μετανάστευσης ενός ατόμου είναι απόρρητο, τα προσωπικά στοιχεία εξαιρούνται από την αποκάλυψη. Συγκεκριμένα, τα αρχεία θα αποκάλυπταν τους τύπους εγγράφων που χρησιμοποίησε ο πρίγκιπας Χάρι για να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το καθεστώς εισδοχής του και τυχόν μεταναστευτικά ή μη πλεονεκτήματα που μπορεί να είχε ζητήσει» αναφέρεται σε προηγούμενη κατάθεση δικαστηρίου.

Το Heritage Foundation πιστεύει ότι υπάρχει δημόσιο ενδιαφέρον εάν ο πρίγκιπας Χάρι είπε ψέματα στην αίτησή του. «Η υπόθεση έρχεται αφού ο πρίγκιπας Χάρι εθελοντικά -και για τεράστιο κέρδος- παραδέχτηκε εγγράφως τα στοιχεία παραβιάσεων ελεγχόμενων ουσιών. (Μάλιστα, ορισμένοι λένε ότι ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο σημείο να καυχιέται και να ενθαρρύνει τη χρήση παράνομων ναρκωτικών) σύμφωνα με τη Mirror.

Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Χάρι στο Spare

Ο δούκας του Σάσεξ το έκανε παρά το γεγονός ότι είναι ευρέως γνωστό ότι τέτοιες παραδοχές μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στη μετανάστευση και παρά το γεγονός ότι απασχολεί εξέχοντες νομικούς συμβούλους στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο δικαστής Carl Nichols, που επιβλέπει τη διαμάχη, εξετάζει ιδιωτικά τα έγγραφα του πρίγκιπα Χάρι μετά την απόφαση του Μαρτίου.

Το Heritage Foundation έχει χτίσει την υπόθεσή του γύρω από τα σχόλια – βόμβα του πρίγκιπα Χάρι στην αυτοβιογραφία του Spare.

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε περιγράψει λεπτομερώς την εμπειρία του με τα «μαγικά μανιτάρια», ενώ είχε παραδεχτεί και πως έκανε χρήση άλλων ουσιών όπως κοκαΐνη και μαριχουάνα.

«Τα ψυχεδελικά μου έκαναν και καλό. Είχε πειραματιστεί με αυτά όλα αυτά τα χρόνια, για διασκέδαση, αλλά τώρα άρχισα να τα χρησιμοποιώ θεραπευτικά, ιατρικά. Δεν μου επέτρεψαν απλώς να ξεφύγω από την πραγματικότητα για λίγο, μου επέτρεψαν να επαναπροσδιορίσω την πραγματικότητα. Κάτω από την επίδραση αυτών των ουσιών μπόρεσα να εγκαταλείψω τις άκαμπτες προκαταλήψεις, να δω ότι υπήρχε ένας άλλος κόσμος πέρα από τις έντονα φιλτραρισμένες αισθήσεις μου, ένας κόσμος εξίσου πραγματικός και διπλά όμορφος. Ένας κόσμος χωρίς κόκκινη ομίχλη. Κανένας λόγος για κόκκινη ομίχλη. Υπήρχε μόνο αλήθεια» σημειώνει χαρακτηριστικά στα απομνημονεύματά του.

in.gr